Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 30 november 2007    Evangelie van 2007-11-30
 titelInt. dag tegen de doodstraf
beschrijvingOp vrijdag 30 november 2007 organiseert de Sint-Egidiusgemeenschap de internationale dag ‘Cities for Life - Steden tegen de doodstraf’. Bij die gelegenheid verlichten steden over heel de wereld een symbolisch monument om hun verzet tegen de doodstraf in de verf te zetten.

De campagne van Sant’Egidio tegen de doodstraf heeft een belangrijk resultaat behaald: de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties keurt een historische resolutie goed dat lidstaten aanmaant een moratorium op executies in acht te nemen, als eerste stap naar de afschaffing van de doodstraf. Dat gebeurde deze maand al in de mensenrechtencommissie, dat gebeurt in plenum begin december.

Meer dan zeshonderd steden over heel de wereld nemen dit jaar deel aan ‘Cities for Life’. Dit netwerk van steden groeit ieder jaar aan, en symboliseert de wereldwijde groeiende beweging voor de afschaffing van de doodstraf. Het aantal staten dat de doodstraf toepast, neemt voortdurend af. De straf wordt steeds meer gezien als strijdig met de menselijke waardigheid.

In Brussel wordt al op de vooravond, op donderdag 29 november vanaf 18 uur, de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in het groen uitgelicht. De druk op de knop wordt gegeven door Marguerite Barankitse, een eminente mensenrechtenactiviste in Burundi.

Om 20u op donderdag 29 november geeft Marguerite Barankitse een conferentie in Antwerpen (Kammenstraat 51) over haar ervaringen in Burundi met vergeving en dialoog na de genocide. Burundi is goed op weg om de doodstraf af te schaffen.

In België nemen naast Brussel (op 29/11) nog elf andere steden deel. Zij zullen op 30 november een monument uitlichten.

Het gaat om :

. Antwerpen (stadhuis + Brabo)

- Brugge (lichtkranten)

- Charleroi (Monument aux martyrs)

- Hasselt (St-Quintinuskathedraal)

- Ieper (Lakenhalle)

- Kortrijk (Belfort)

- Leuven (Martelarenplein)

- Liège

- Mechelen (St-Romboutstoren)

- Mons (lBeffroi)

- Verviers (Perron)

infoFrédéric Van Leeuw, 0485/63 00 64
www.santegidio.org
www.santegidio.be
locatiediverse
plaatsAntwerpen e.a. (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl