Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Haagse Bedevaarten

Haagse Bedevaarten

Website E-mail

p/a Weena 1053
3013 AL Rotterdam
(010) 414 95 77

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 7 t/m zaterdag 9 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-07
 titelBedevaart Kevelaer
beschrijvingIn 2008 organiseert Haagse Bedevaarten weer diverse bedevaartsreizen naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer in Duitsland.

Van 7 t/m 9 augustus is de jaarlijkse bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer, waar Maria als de Troosteres der Bedroefden wordt vereerd. Even een een paar dagen weg, met Haagse Bedevaarten om te genieten van prachtige bedevaartsdagen, mooie kerkelijke plechtigheden, inspirerende predikaties, goede gastvrijheid, interessante Christelijke kunstwerken, stilte voor persoonlijk gebed rond de Genadekapel om de genade en de moederlijke troost van Maria te ervaren, terrasjes voor een kopje koffie of een verfrissend drankje en goede hotels met een familiaire sfeer. Gaat u mee?! De bedevaart wordt begeleid door meerdere priesters en diakens. En u kunt kiezen voor een 3-daagse of 1-daagse reis.

Driedaagse bedevaart: 7 - 9 augustus 2008
Op donderdag 7 augustus a.s. wordt vertrokken vanuit Naaldwijk, Kwintsheul, Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Hazerswoude, Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Rotterdam en Schiedam. Het programma in Kevelaer omvat een openingslof en intochtprocessie, waarna in de Kaarsenkapel de bedevaartskaars aan Maria wordt aangeboden. ‘s Avonds is er een plechtige Hoogmis, die wordt opgeluisterd door het koor en orkest van de basiliek van Kevelaer. De eerste dag wordt afgesloten met een lichtprocessie over het plein rond de Genadekapel. Op vrijdag wordt na de ochtendmis de Kruisweg overwogen. Die middag wordt in de basiliek een plechtig Lof met Sacramentsprocessie gehouden. ’s Avonds is er een feestelijke avond met een gevarieerd programma. Na de Eucharistieviering op de derde en laatste dag (zaterdag) wordt afscheid genomen van Kevelaer. Aan het eind van de middag bent u weer thuis.

info(010) 414 95 77
e.j.van.teijlingen@hetnet.nl
www.bedevaart.nl
organisatieHaagse Bedevaarten
locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl