Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Haagse Bedevaarten

Haagse Bedevaarten

Website E-mail

p/a Weena 1053
3013 AL Rotterdam
(010) 414 95 77

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 12 t/m woensdag 14 mei 2008    Evangelie van 2008-05-12
 titelSpringprocessie Echternach
beschrijvingHaagse Bedevaarten organiseert de nationale bedevaart naar het graf van de Heilige Willibrord in Echternach van 12-14 mei. Deze bedevaart staat ook bekend als de Springprocessie. Naast Echternach bezoeken we ook Maastricht en Banneux.

De Springprocessie is een bekend begrip. Ze wordt gehouden op de dinsdag na Pinksteren. Daarbij wordt vooral gedacht aan ‘drie stappen voorwaarts en twee terug’. In feite is het een dansende processie. Op een overbekend deuntje wordt huppend van het ene op het andere been een route afgelegd door de straten rond de Abdij van Echternach, waar de heilige Willibrord op 7 november 739 stierf en begraven werd. Meer dan tienduizend pelgrims - van jong tot oud - komen uit Luxemburg, België, Duitsland en Nederland naar Echternach om hieraan deel te nemen. Deels zingend en biddend; deels dansend. Of men nu nog kind is of over de zeventig jaar. Een geweldige (bedevaart)ervaring!

Driedaagse bedevaart: 12 - 14 mei 2008
Op maandag 12 mei (Tweede Pinksterdag) wordt vertrokken. De bus stopt in Den Haag, Leidschendam, Leiden, Hazerswoude, Woerden, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht. Om 11.00 uur wordt de bedevaart geopend met een heilige Mis in de basiliek Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee (Maastricht). Het mannenkoor van Itteren-Borgharen zingt. Daarna reizen we verder naar Echternach. Na het diner vindt in de basiliek een openingsplechtigheid plaats, die voor ons Nederlanders eindigt in de crypte bij het graf van ‘onze’ Willibrord voor een kleine ‘Nederlandse’ plechtigheid.

Op dinsdag 13 mei nemen we deel aan de Springprocessie. Na afloop is er alle gelegenheid om de binnenkomst van springende of dansende pelgrimsgroepen te zien. Mgr. Frank, de aartsbisschop van Luxemburg, zal samen met vele aanwezige bisschoppen en abten als laatste de route lopen.
In de middag vertrekken we uit Echternach en reizen we naar het Mariaoord Banneux, dat dit jaar het feest viert van 75 jaar Mariaverschijningen.

Woensdag 14 mei brengen we ’s ochtends in Banneux door. Na de lunch gaan we weer naar huis.

Informatie en aanmelding
De prijs bedraagt € 230,00 (met eenpersoonskamertoeslag: € 50,00). Meer informatie kunt u verkrijgen bij de Haagse Bedevaarten, de heer Dj.G.C. Bracke, Weena 1053, 3013 AL Rotterdam, (010) 414 95 77.

info(010) 414 95 77
www.bedevaart.nl
organisatieHaagse Bedevaarten
locatie
plaatsEchternach (Luxemburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl