Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 7 t/m zondag 9 december 2007    Evangelie van 2007-12-07
 titelKloosterweekend voor jongeren
beschrijvingEen kloosterweekend voor jongeren in het St.Liobdaklooster te Egmond-Binnen, gefaciliteerd door het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Voor mensen tussen de 15 en de 30 jaar wordt door het bisdom Groningen-Leeuwarden regelmatig een kloosterweekend georganiseerd. De dagen zijn bedoeld voor jonge mensen die na willen denken over wat hen raakt en bezig houdt in hun (geloofs)leven.

We leven mee met het ritme van het klooster waar we verblijven. Tussen de vieringen door is er ruimte voor gesprek, onderlinge ontmoeting en natuurlijk is er ook tijd voor gezelligheid. Tijdens deze dagen ontmoet je naast de kloosterbewoners ook andere jongeren en maak je kennis met enkele (jonge) pastores uit het bisdom. De begeleiding van dit weekend is in handen van jongerenwerker Hao Tran, Pastor John de Zwart en priesterstudent Pascal Huiting.

Het aankomende kloosterweekend vindt plaats van vrijdagavond 7 december tot en met zondagmiddag 9 december. We zijn dan te gast bij de zusters van het Sint Liobaklooster in Egmond-Binnen. Tussen de drukte van Sinterklaas en voordat kerst in alle hevigheid los zal barsten is het de ideale gelegenheid om er even tussenuit te gaan en je spirituele accu op te laten.

Het thema zal zijn: Salt ’n Light!
Je bent het zout der aarde en het licht der wereld (Matteüs 5:13-14)

Jezus zelf zegt dit tegen ons. Wat betekent het om het zout en licht der aarde te zijn? Wat wil Jezus hiermee zeggen en wat betekent dit voor ons? Het Liobaklooster in Egmond-Binnen biedt een ideale plek en sfeer om met elkaar hierover na te denken en van gedachten te wisselen.

De kosten van het weekend zijn relatief laag: voor studenten € 35,00 en voor werkenden € 45,00. Dit bedrag is inclusief overnachting en maaltijden. Voor vervoer dien je zelf te zorgen. Zijn de financiën een probleem, overleg dan met de organisatie. Deze probeert dan een oplossing te vinden. Na opgave zul je meer informatie ontvangen en een overzicht van spullen die je mee dient te nemen.

infoHao Tran
(050) 40 65 888
h.tran@bisdomgroningenleeuwarden.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieSt. Liobdaklooster
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl