Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 11 t/m zondag 16 december 2007    Evangelie van 2007-12-11
 titelKerst in kasteel
beschrijvingKasteel Middachten in De Steeg opent van 11 t/m 16 december a.s. van 11.00-19.00 uur haar deuren om bezoekers te laten genieten van de echte kerstsfeer op het kasteel. Dit jaar is het thema geur en wordt er in het kasteel aandacht besteed aan de geuren die bij kerst horen. De lucht van echte dennenbomen en de geur van de eerste hyacinten brengt iedereen in de kerststemming.

Bezoekers die meer willen weten over geuren kunnen een geurworkshop volgen onder de deskundige leiding van Jacques Coolen. (Zie ook www.bloemengeur.nl) Hij is een kunstenaar op het gebied van bloemen en weet geuren tot leven te brengen. In de oude keuken in het onderhuis van het kasteel kunnen bezoekers van de kersopenstelling van Middachten een geurige kerstversiering maken. De workshop kost € 2,00 inclusief materiaal. De workshops worden ieder uur gehouden Voor de workshop dient persoonlijk gereserveerd en betaald te worden bij de Glühweinstand.

Verder ruikt de keuken van het kasteel naar de geur van vroeger: echte kokende bouillon, stoofpeertjes, eigen gebakken koekjes en sinaasappel met kruidnagelen. Ook de kerstversieringen in de bibliotheek, de grote zaal en de eetkamer zijn een geurige belevenis voor de bezoeker.
Blikvanger in de ontvangstzaal van het kasteel is zoals ieder jaar de metershoge kerstboom met duizenden lichtjes en daaronder een winterlandschap met een kerststal.

Entree voor volwassenen € 8,00 en voor kinderen € 4,00.

infowww.middachten.nl of (026) 495 49 98
locatieKasteel Middachten, Smidsallee18 6994 BJ
plaatsDe Steeg (Gelderland)
postcode69
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl