Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 21 november 2007    Evangelie van 2007-11-21
 titelBibers' Salzburger Mis
beschrijvingIgnaz Franz von Biber zocht in alles naar de overtreffende trap. Zijn muziek is groter, grootser, spannender en emotioneler dan veel werk van zijn tijdgenoten. Zo ook de Missa Salisburgensis, die op woensdag 21 november in de Doelen is te horen, in een niet eerder vertoonde en gehoorde oorspronkelijke versie met vier orgels en een heel leger koperblazers.

Het Combattimento Consort Amsterdam viert dit jaar zijn vijfentwintigjarig jubileum en pakt daarom groot uit met deze mis, het meest omvangrijke gewijde werk uit de Barok. Het is een compositie voor meerdere solisten, koren en orgels, waarin complexe delen met zestien stemmen worden afgewisseld met prachtige, ingetogen vierstemmige passages. Een verbluffend en groots opgezet concert, waarin naast dit megalomane oude werk onder meer kleinere instrumentale werken geprogrammeerd zijn. De leiding over de onderneming is in de handen van specialist Jan Willem de Vriend.

Aanvangstijd: 20.15 uur

Programma:
Biber - Missa Salisburgensis a 53 voci
Biber - Sonata Sancti Polycarpi
Biber - Sonata 5 à 6, uit: Sonatae tam aris quam aulis servientes Biber - Sonata pro tabula a 10

Marini - Sonata in Ecco con tre Violini

Sandström / Purcell - “Hear my prayer, O Lord” (1986)

Kaarten à € 30 / € 28 / € 21 (normaal/R’pas en 65+/cjp) via www.dedoelen.nl of 010-2171717

infowww.dedoelen.nl/barokdrieluik
locatieDe Doelen
plaatsRotterdam
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl