Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervanaf zondag 2 december 2007    Evangelie van 2007-12-02
 titelGregoriaanse Vespers
beschrijvingVoor het veertiende jaar alweer verzorgt het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan op de vier zondagen van de Advent: 2,9,16 en 23 december om 17.00 uur de Latijnse Vespers als voorbereiding op het Hoogfeest van Kerstmis.

De Vespers is een van de getijden van de kerk die over de dag verspreid op een vast uur worden gezongen bij de overgang van de dag naar de avond, wanneer de lichten weer worden ontstoken.

Dit koorgebed omvat een vijftal Psalmen telkens ingeleid en afgesloten met een Antifoon, het Magnificat eveneens met antifoon en Ave Maria, de Adventshymne Creator Alme Siderum en Rorate Caeli en een kort gebed voor alle overledenen.

Vorig jaar bezochten meer dan vijfhonderd bezoekers deze vieringen van zang en meditatie, waarvoor de prachtig verstilde ruimte van de St. Janskerk zo geschikt is.

Er zijn tekstboekjes met vertalingen beschikbaar en de duur is ca 40 minuten. De toegang is vrij, maar een bijdrage na afloop voor de instandhouding en onkosten van het koor om dit erfgoed in Zutphen te bewaren wordt zeer op prijs gesteld.

info
locatieSt. Janskerk
plaatsZutphen (Gelderland)
postcode72
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl