Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 14 november 2007    Evangelie van 2007-11-14
 titelDe school als opvoeder?
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert samen met Bibliotheek Gelderland Zuid op woensdag 14 november De school als opvoeder?. Een discussie tussen Ad Verbrugge en Jan Bransen over de taak van het huidige onderwijs. Het debat vindt plaats van 20.00 - 22.00 uur.

Door het studiehuis en andere continue onderwijsvernieuwingen van de afgelopen decennia zijn leraren de macht over hun vak kwijtgeraakt. Daardoor vergaren leerlingen veel te weinig kennis en dreigt Nederland steeds dommer te worden. Dat is althans de opinie van filosoof Ad Verbrugge.

Het takenpakket van onderwijsinstellingen wordt bovendien steeds meer uitgebreid. Zo wordt van scholen verwacht dat ze criminele neigingen onder leerlingen tegengaan en dat ze kinderen fatsoen en respect voor anderen bijbrengen. Maar heeft het onderwijs wel een opvoedkundige taak, en zo ja, kan het die taak wel waarmaken?

Deelname koste € 6,-. Leden van de Bibliotheek Gelderland Zuid, medewerkers en alumnipashouders van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen € 5,-. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben gratis toegang.

infowww.ru.nl/adverbrugge
locatieBibliotheek De Mariënburg, Mariënburg
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl