Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Contact Rooms Katholieken
(CRK)

Contact Rooms Katholieken

Website E-mail

Stelt zich ten doel Katholieken met elkaar in contact te brengen in een sfeer van bemoediging en vreugde om het samen Katholiek-zijn.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 november 2007    Evangelie van 2007-11-10
 titelSymposium over Boete en Verzoening
beschrijvingOp zaterdag 10 november organiseert het CRK (Contact Rooms-Katholieken), in samenwerking met de Binnenstadparochie Utrecht, een symposium over het onderwerp Boete en Verzoening.

De hoofdspreker is J. Francis Kardinaal Stafford, groot-penitencier van de Rooms-Katholieke Kerk. Zijn lezing zal gaan over het Sacrament van Boete en Verzoening, en is getiteld: “Two Rivers of Forgiveness”. De tweede spreker is Dr. E. Luijten, studierector van het Ariënskonvikt, de priesteropleiding van het aartsbisdom Utrecht en het bisdom Groningen-Leeuwarden. Zijn lezing is getiteld: “De werking van de Geest in het Sacrament van Boete en Verzoening”. De derde spreker is Dr. R.G.M. Gouw, pastoor te Rotterdam en docent aan de priesteropleidingen van Haarlem en ’s Hertogenbosch. Hij zal spreken over berouw en vergeving in de psalmen.

Het symposium wordt gehouden in Utrecht. De opening vindt plaats in de St.-Catharina-kathedraal, met een Eucharistieviering, waarin kardinaal Stafford hoofdcelebrant zal zijn, in samenwerking met kardinaal Simonis, die tevens de homilie zal houden.

Daarna wordt het programma voortgezet in de Nicolaikerk, op een loopafstand van vijf à tien minuten van de kathedraal.

Programma
10.30 uurEucharistieviering, in de St.-Catharinakathedraal
11.45 uurKoffie, thee, in de Nicolaikerk
12.00 uurToespraak Kardinaal Stafford
13.00 uurPauze en lunch (lopend buffet)
14.15 uurToespraak Dr. E. Luijten
15.00 uurKorte pauze (koffie, thee)
15.15 uurToespraak Dr. R.G.M. Gouw, pr.
16.00 uurKorte pauze
16.15 uurForumdiscussie
17.00 uurInformeel samenzijn met drankje en knabbeltje

Kardinaal Stafford is Amerikaan en spreekt dus Engels. Voor de meeste mensen zal de lezing dan ook goed te volgen zijn. Overigens wordt een Nederlandse vertaling van zijn tekst ter plaatse verstrekt. De beide andere lezingen zijn in het Nederlands.

De toegang is gratis, inclusief de lunch, maar een bijdrage in de kosten wordt natuurlijk wel op prijs gesteld.

infoNelly Stienstra
Nieuwegracht 20-S
3512 LR Utrecht
(030) 23 10 365
email n.stienstra@crk.nl
organisatieContact Rooms Katholieken
locatieSt.-Catharina-kathedraal
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl