Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 19 januari 2008    Evangelie van 2008-01-19
 titelImpulsdag begeleiders en vrijwilligers
beschrijvingZaterdag 19 januari 2008 wordt een Impulsdag georganiseerd voor begeleiders en vrijwilligers in het jongerenwerk - inclusief vormselgroepen - van bisdom Haarlem.
Er worden op deze dag vooral nieuwe materialen gepresenteerd.

Een dag om:
  • in workshops kennis te maken met nieuwe materialen voor tiener-en jongerengroepen
  • te ervaren of wellicht één van deze materialen geschikt is om te gebruiken
  • nieuwe ideeën op te doen
  • andere begeleiders en vrijwilligers te ontmoeten
  • zelf opnieuw geïnspireerd te worden

De dag begint met een korte algemene inleiding over jongerenwerk. Daarna volgen drie workshopronden van een uur. U kunt aan het begin van de dag een keuze maken uit de verschillende workshops:

Rock solid
Rock Solid is een afwisselend en creatief materialenpakket bedoeld voor tieners van 11-14 jaar. De programma’s sluiten aan bij de leefwereld van tieners en helpen hen te ontdekken dat het christelijk geloof relevant is voor hun dagelijks leven. De organisatie Youth for Christ biedt begeleiders een combinatie van programma’s en training. Op dit moment wordt het materiaal van Rock Solid geschikt gemaakt voor gebruik in katholieke parochies. Kom naar deze workshop als je niet elke keer het wiel opnieuw uit wilt vinden!

LIFETEEN
LIFETEEN is een totaalprogramma voor tieners (en jongeren), waarbij een goede afwisseling bestaat tussen vieringen speciaal voor tieners en zogenaamde LifeNight’s waar een onderwerp of thema wordt behandeld. In deze workshop wordt een voorbeeld gepresenteerd van hoe de parochies van Haarlem-Oost dit - van oorsprong Amerikaanse - programma aanpassen op hun eigen situatie. Kom naar deze workshop als je zoekt naar een goede balans tussen vieringen, inhoudelijke avonden en gezelligheid!

Provider
Een catecheseproject waarin (half)jaarlijks een aanbod aan tieners en jongeren wordt gedaan van verschillende items waaruit ze kunnen kiezen. De items zijn gerelateerd aan een 10-tal categorieën, waardoor de inhoudelijke kwaliteit van de items wordt bewaakt. Het geheel wordt gecoördineerd door een taakgroep. In bisdom Haarlem is een aantal Providergroepen actief. Een mooi project om regionaal op te zetten.

DiaconAction
Een landelijk sociaal-diaconaal project waarbij jongerengroepen jaarlijks worden uitgenodigd zich in het derde weekend van november in te zetten voor hun eigen leefgemeenschap. Dit kan zijn voor mensen die hulp behoeven, maar ook kan er worden geklust, gespeeld, gemusiceerd e.d. In november 2007 doen ruim 2500 jongeren in Nederland mee! Kom horen en zien hoe jouw groep komende keren ook mee kan doen!

Youth CaFE
CaFE staat voor Catholic Faith Exploration ofwel het katholieke geloof verkennen. De aantrekkelijke jeugdversie YouthCaFE word uitgelegd en gedemonstreerd aan de hand van beeldmateriaal. Het materiaal bestaat uit dvd’s en een handleiding. Achtergronden, inhoud, uitvoering, doelgroep, opbouw en benodigdheden komen aan bod, zodat je direct er mee aan de slag kan gaan!

Geloven NU voor tieners
Bekend zijn de boeken van Geloven NU voor volwassenen. In april 2008 komt er een werkboek voor tieners uit. In deze workshop zal er een voordruk zijn van het materiaal. In het werkboek zijn zes verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament gekozen, die m.b.v. spel- en werkvormen voor jongeren begrijpelijk, hanteerbaar en daardoor toegankelijk zijn gemaakt. Het werkboek functioneert samen met een website. Kom naar deze workshop als je zoekt naar wegen om vanuit de Schrift aan te sluiten op de leefwereld van jongeren!

Iedere deelnemer ontvangt aan het einde van de dag een CD met informatie gerelateerd aan de workshops. Tevens zal er een informatiemarkt zijn waar een aantal organisaties en uitgeverijen hun materialen presenteren.

Locatie: Het Kloosterhof, Dorpsstraat 516 in Noord-Scharwoude.
Wilt u opgehaald worden van station Heerhugowaard, laat u dit dan vóór 9 januari weten via info@jongbisdomhaarlem.nl
De dag duurt van 9.30 tot 15.00 uur. De lunch wordt verzorgd.

info info@jongbisdomhaarlem.nl
www.jongbisdomhaarlem.nl
organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieHet Kloosterhof, Dorpsstraat 516
plaatsNoord-Scharwoude (Noord-Holland)
postcode17
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl