Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 22 december 2007 t/m zondag 6 januari 2008    Evangelie van 2007-12-22
 titelKerststallen in de Abdij
beschrijvingRond kerstmis 2007 brengt Stichting Honsoirde traditiegetrouw weer een groot aantal kerststallen, -groepen en -figuren samen in de oude toeren van Abdij Mariënkroon.

Dit jaar wordt geput uit de verzameling van Mevrouw Truus Burgers uit Beesd. Vele jaren geleden raakte zij gefascineerd door de grote verscheidenheid in de wijze waarop door vele landen en volken het wonder van Kerstmis wordt uitgebeeld en vorm gegeven. Volkskunst interesseerde haar altijd al en zo begon het verzamelen, eerst alleen kleintjes maar van lieverlee werden ze steeds groter. Omdat een kerstgroep in een bijbehorende stal toch veel leuker is, bezocht zij met enige regelmaat workshops in Wenen en in Duitsland. Nu worden er ook leraren uitgenodigd om in Beesd dergelijke workshops van enkele dagen te geven, waarvoor veel belangstelling bestaat.

De tentoongestelde stukken komen uit alle continenten, zijn gemaakt van diverse materialen en geven een idee van de verschillende volkstradities omtrent de geboorte van Christus.
Centraal in de expositie staat een groep van 45 aangeklede “santons” uit de Franse Provence in een decor van een Zuid-Frans dorp. De tentoonstelling wordt opgefleurd door een aantal kerststukken gemaakt door Belgische bloemkunstenaars.

Van 22 december 2007 tot 6 januari 2008 is de expositie dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Eerste kerstdag gesloten. Vanaf 17 december bestaat de mogelijkheid voor groepen om op afspraak de tentoonstelling te bezoeken. De toegang is gratis.

infowww.honsoirde.nl , honsoirde@planet.nl of telefonisch iedere dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur op (073) 511 50 40
locatieAbdij Mariënkroon, Abdijlaan 6
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl