Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 3 t/m zondag 25 november 2007    Evangelie van 2007-11-03
 titelRussische Iconen in abdij Mariënkroon
beschrijvingRussische Iconen in Abdij Mariënkroon.

Onder de titel Panelen uit de Hemelpoort zijn in de oude toren van de Abdij Mariënkroon ca. 125 oude Russische houten panelen uit de 16e tot en met de 19e eeuw, afkomstig uit particuliere verzamelingen, samengebracht. Het accent ligt dit jaar op kerkiconen en hun plaats binnen de kerk, maar daarnaast is ook een ruim overzicht aan Christus-, Maria- en Heilgeniconen te bewonderen.

Tevens is een fraaie collectie reisiconen tentoongesteld. Deze iconen werden onderweg gebruikt voor gebed, maar er waren ook vele beschermiconen bij. De waardering voor deze kleinoden en de bewondering voor wat er allemaal aan technisch kunnen mogelijk was groeit nog steeds.

De lezing van Dra. Desiré Krikhaar op zaterdag 17 november sluit naadloos aan op deze tentoonstelling.

De iconententoonstelling wordt gehouden van zaterdag 3 november t/m zondag 25 november. De entree is gratis.
Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

info(073) 5115040 - iedere dinsdag van 9 tot 12 uur
www.honsoirde.nl
locatieAbdij Mariënkroon, Abdijlaan 6
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl