Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 14 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-14
 titelThe Young Christian Singers
beschrijvingTijdens de eucharistieviering op 14 oktober 2007 om 11.00 uur in de Hildegardiskerk aan de Blommersdijkselaan te Rotterdam-Noord, wordt stilgestaan bij het 35-jarig bestaan van The Young Christian Singers.

Het koor The Young Christian Singers is in 1972 opgericht.
Op de muziek van de top 40 van de jaren ‘60 en ‘70 werden teksten geschreven en onder begeleiding van piano, gitaar en drums tijdens de katholieke eucharistieviering ten gehore gebracht!
Binnen de kortste keren waren de vieringen in de Hildegardiskerk bekend in de wijde omgeving; de kerk stroomde vol met ouders die hun kinderen meebrachten naar de nieuwe jongerenvieringen, want gitaar en drums in de kerk waren toen nog heel ongewoon.

Ook anno 2007 worden de vieringen, verzorgd door het koor The Young Christian singers, beloond met een goed gevulde kerk.
Inmiddels verzorgt het koor niet alleen in de Hildegardiskerk iedere maand een viering, maar eveneens in kerken elders in Rotterdam. Zo heeft het koor al diverse keren gezongen in de H. Lambertus aan de Beneden-Oostzeedijk, de H. Liduina aan de Burg. Le Fèvre de Montignylaan enz. maar ook in de omliggende gemeenten zoals Bleiswijk, Bergschenhoek, Delft, Gouda enz.

De laatste jaren verzorgt het koor tevens een kerstconcert in een bejaarden/verzor-gingshuis in Rotterdam o.a. in het Antonius aan de Nieuwe Binnenweg en Humanitas-Akropolis in Honderdentienmorgen. Voor de koorleden één van de hoogtepunten van het seizoen: het enthousiasme van de ouderen staat op hun gezichten te lezen! De dankbetuigingen achteraf zijn hartverwarmend.

De onderlinge band die de koorleden met elkaar hebben is in de loop der jaren almaar sterker geworden. De meeste leden zijn al jaren lid van het koor, waardoor veel lief en leed met elkaar is gedeeld. Iets wat ieder nieuw lid direct ervaart: hij/zij wordt direct opgenomen in de groep en voelt zich binnen een mum van tijd “thuis” bij het koor.
Het koor voelt zich als één grote familie, waarin lief en leed met elkaar gedeeld wordt. Meer over dit unieke koor kunt u lezen op de website www.tycs.nl .

Weet dat iedereen van harte welkom is op zondag 14 oktober a.s. om 11.00 uur in de Hildegardiskerk aan de Blommersdijkselaan om het jubileum met het koor mee te vieren.
Na de viering is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie oude herinneringen op te halen.

infowww.tycs.nl .
locatieHildegardiskerk
plaatsRotterdam Noord (Zuid-Holland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl