Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 20 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-20
 titelJubileumwandeling rond Wittem
beschrijvingIn deze jachtige tijd is wandelen populair: in je eigen tempo langs wegen en beemden gaan. Al wandelend zie je meer, ben je intenser bezig met de mensen en de dingen die je onderweg ontmoet. Wandelen maakt dat er mijmeringen en gedachten ontstaan, die in het drukke dagelijkse leven niet zo snel bij je boven zullen komen. Wandelen kan zo tot 'bezinnen' worden en voor wie daarvoor openstaat, een religieuze dimensie krijgen. Wandelen wordt dan pelgrimeren.

Op zaterdag 20 oktober houdt Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een jubileumwandeling rond Wittem.

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden die regelmatig wandelingen organiseert naar bekende en minder bekende bedevaartsoorde in Limburg en omgeving, bestaat deze maand 12,5 jaar. Dat wordt gevierd uiteraard met een pelgrimswandeling. Dit keer een heel speciale: een rondwandeling vanuit Wittem langs kerken, kapellen en wegkruisen in het Heuvelland, met af en toe een bijzonder ‘intermezzo’ waar we ‘even voor gaan zitten’.

Bovendien wordt u door de SPV onderweg een eenvoudige doch voedzame lunch aangeboden, zodat de wandeling van bijna 20 km ook voor de minder geoefende wandelaar niet te zwaar zal zijn.

Het vertrek is om 09.00 uur, vanuit de Gerarduskapel te Wittem, waar met het traditionele pelgrims-reisgebed de rondwandeling geopend wordt.

Halteplaatsen zijn het kerkje van Wahlwiller en de Benediktijner Abdij van Mamelis, waar een muzikaal intermezzo is. Rond 12.30 uur is er in de Catharina-parochiekerk van Lemiers een pauze, waarin dr. A.Jacobs, kerkhistoricus te Nijmegen, een korte lezing houdt (omlijst met muziek) over ‘pelgrimages te voet in Limburg’.

Dan gaat de wandeling verder naar Holset, waar in Herberg ‘Oud-Holset’ door de SPV een lunch wordt aangeboden. Voordat aan de laatste etappe, terug naar Wittem, begonnen wordt, is er in het pelgrimskerkje van Holset nog een muzikale bezinning.

Bij terugkomst in Wittem, tegen 17.00 uur, bent u welkom om in Klooster Wittem met een Gerardusbiertje of een ander drankje te toasten op de toekomst van de SPV. U kunt er ook in de kloosterbibliotheek de boeiende expositie ‘Salve Regina’ bezichtigen.

Deelname aan de wandeling en het bijwonen van de artistieke momenten onderweg zijn gratis, maar een vrije bijdrage (na afloop) wordt op prijs gesteld.

info(045) 400 91 70
www.spvlimburg.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieSint Gerarduskapel
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl