Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 14 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-14
 titelGelderse bedevaart
beschrijvingBedevaarten, processies, pelgrimstochten en kloosterwandelingen winnen de laatste jaren aan belangstelling. De Gelderse Bedevaart bestaat al langer. De bestemming is een bijzondere: Onze Lieve Vrouw van Renkum, oftewel ‘Vrouwe van Gelderland’. Renkum is namelijk een van de oudste Mariabedevaartsplaatsen boven de grote rivieren in Nederland.

Op zondagmiddag 14 oktober vindt hier de traditionele Gelderse bedevaart plaats ter ere van Maria van Renkum, Vrouwe van Gelderland. De organisatie nodigt de gelovigen van alle parochies uit Gelderland uit naar de Parochiekerk O.L.V ten Hemelopneming aan de Dorpsstraat 1 in Renkum te komen. De bedevaart wordt gehouden voor de intenties van de aanwezigen en ook om de Moeder Gods te bedanken voor haar bijstand en voorspraak als ‘Moeder van Toevlucht’.

Het programma start om 14 uur met rozenkransgebed met bloemenhulde ter ere van O.L.V van Renkum. Om 14.30 uur wordt de Heilige Mis gevierd met als celebrant pastoor J. van den Dungen uit Rheden. Aansluitend zijn er een Lof en uitstelling van het Allerheiligste Sacrament. Het St. Caeciliakoor uit Giesbeek en het St. Caeciliakoor uit Doesburg zullen het bedevaartsprogramma muzikaal begeleiden. Na afloop is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn in de pastorie met koffie/thee.

De parochiekerk te Renkum is bereikbaar vanaf de CS-stations van Arnhem en Wageningen/Ede met buslijn 50 en 86.

infoInfo over Maria van Renkum en de parochiekerk O.L.V ten Hemelopneming: www.mariavanrenkum.nl
Info Gelderse bedevaart: ahegeman@hetnet.nl
locatieParochiekerk O.L.V ten Hemelopneming
plaatsRenkum (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl