Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 14 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-14
 titelCappella Neerlandica
beschrijvingOp zondag 14 oktober verzorgt het klassieke ensemble Cappella Neerlandica o.l.v. Harm Jansen een uniek concert in de O.L.V. Basiliek in Zwolle, aanvang 16.00 uur. Uitgevoerd wordt het bijzondere werk ‘Lagrime di San Pietro’ van Orlando di Lasso. Medewerking wordt verleend door het blokfluittrio ‘Musica Euterpe’. Kaarten à EUR 15,- zijn verkrijgbaar voor aanvang aan de kerk en bij de VVV en Bloembinderij Sjef Mulder aan de Diezerkade in Zwolle.

'Lagrime di San Pietro'

Het werk ‘Lagrime di San Pietro’ van Orlando di Lasso vormt een ware uitdaging voor het koor. Lasso of Lassus zette de prachtige gedichten van Luigi Tansillo om in even zo mooie klanken. Het werk behoort tot het beste dat de Renaissance heeft voort gebracht, zeiden tijdgenoten van Lassus.
De ‘Lagrime di San Pietro’ bestaat een serie lamentaties in de vorm van geestelijke madrigalen die Lassus schreef voor paus Clément VIII in 1594. De lamentaties worden in dit programma afgewisseld met instrumentale werken voor blokfluit. Door deze afwisseling is het programma aantrekkelijk voor een breed publiek en worden de Lagrime voorzien van een inspirerende context voor zowel zangers als luisteraars. De afwisseling maakt het mogelijk om de concentratie van zowel uitvoerenden als publiek zeer intensief vast te houden en te leiden door de ingewikkelde vocale texturen. De musici zullen elkaar kunnen inspireren door de relatie van commentaar en context die de instrumentale bijdrage voor de zangers geeft en andersom.

In oktober van dit jaar zal Cappella Neerlandica afreizen naar Rome waar dit werk tijdens een festival en in diverse kerken zal worden uitgevoerd.

Meer informatie over het concert, de Lagrime en over Cappella Neerlandica vindt u op de website: zie info.

infowww.cappellaneerlandica.nl
locatieO.L. Vrouwe Basiliek
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl