Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 23 t/m zondag 24 februari 2008    Evangelie van 2008-02-23
 titelHet verhaal van de pelgrim
beschrijvingHet verhaal van de pelgrim

Zaterdag 24 tot zondag 25 november 2007
Zaterdag 23 tot zondag 24 februari 2008

Hoe Ignatius de Heer leerde kennen, liefhebben en volgen doorheen de onderscheiding van de geesten

“Het verhaal van de pelgrim” van Ignatius van Loyola voert ons naar de bron van de ignatiaanse spiritualiteit. In dit autobiografische geschrift blikt de oude en wijze Ignatius terug op zijn bekeringsjaren. Met verbazingwekkende nederigheid vertelt hij aan zijn medebroeders doorheen tal van anekdotes hoe hij in zijn dagdagelijkse leven leerde onderscheiden wat hem dichter bracht bij Christus.
Tijdens deze beide weekends ontmoeten we Ignatius als een bijzondere broer in het geloof. Tegelijk herkenbaar en vreemd ontroert hij, stoort hij, trekt hij aan, biedt hij de lezer een uitdagende spiegel aan voor het eigen geloof.
In een afwisseling van groepswerk en persoonlijk werk zullen we tijdens deze beide weekends het “Verhaal van de pelgrim” volledig lezen. Met behulp van enkele korte inleidingen en gerichte vragen treden we, vanuit onze eigen ervaring en inzichten in dialoog met Ignatius.

Begeleiding

Ann Beddeleem en Nikolaas Sintobin sj, stafmedewerkers van de Oude Abdij.

Kosten

40 euro per weekend volpension, alles inbegrepen: overnachting, maaltijden, teksten. 30 euro per weekend, alles inbegrepen, zonder overnachting en ontbijt.

Inschrijven

door 30 of 40 euro per weekend euro over te maken op 447-8630601-48 van Oude Abdij, Drongen, met vermelding ‘het verhaal van de pelgrim + datum van het weekend’.

infowww.oudeabdij.be
locatieOude Abdij
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl