Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf dinsdag 9 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-09
 titelGeloof doorgeven
beschrijvingJe wilt je geloof doorgeven aan kinderen, maar hoe doe je dat? In het Thomas a Kempis Leerhuis worden vier avonden verzorgd, bedoeld voor gelovige ouders, grootouders, maar ook voor leerkrachten die hun geloof willen delen met de kinderen. Kortom: Iedereen die met kinderen omgaat. Zelf ontvangen, beleven en doorgeven is een groeiproces.

De bijeenkomsten beginnen met een inleiding die een basiselement van het geloof belicht. Daarna reactie op de presentatie met leren van elkaar. In het tweede deel worden concrete suggesties aangereikt om stap voor stap met de kinderen aan de slag te gaan. Tijdens de avonden wordt nieuw materiaal geboden.

Docent:
Dr. Tim Schilling, medewerker van het Centrum voor Parochiespiritualiteit te Nijmegen en redactielid van het project voor geloofsopvoeding, ‘Geloven Thuis’.

Dag en tijd:
Dinsdag van 19.45 - 21.45 uur

9 oktober:
GOD LEEFT God bestaat. God heeft ons geschapen en God is er voor ons. Maar wat betekent dit voor ons leven en hoe delen wij deze boodschap met onze kinderen?

16 oktober:
GOD WIJST DE WEG Hoe vind je jouw weg door het leven? Hoe weet je wat je moet doen? God geeft ons de vrijheid, maar laat ons niet verdwalen. Hij heeft ons zijn geboden, de Bijbel, het geweten, de Kerk en vooral zijn Zoon gegeven om de weg te wijzen.

30 oktober:
GOD REDT ONS De kern van ons geloof is: geloof in Christus, de Verlosser. Wie is Jezus voor ons en voor onze kinderen?

6 november:
GOD GEEFT ONS DE GEEST Ons geloof leeft voort niet uit eigen kracht, maar in de kracht van de heilige Geest. Hoe maken we ruimte voor de Geest in ons leven?

Kosten: € 20,--

infowww.leerhuis.nl
(030) 6971445
info@leerhuis.nl
locatieThomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl