Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 6 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-06
 titelZaterdagmiddagmuziek Domkerk
beschrijvingZaterdag 6 oktober a.s. om 15:30 uur wordt in de Domkerk te Utrecht een concert gegeven door Christine Jansen, sopraan, Piet Dhont, hobo, Diederik van Dijk, cello en Jan Jansen, klavecimbel en orgel.
Er worden werken uitgevoerd van Francesco Mancini, Johann Christoph Frauenholz en Georg Friedrich Händel.

Het concert in de Domkerk van zaterdag 6 oktober omvat drie cantates uit de Barok voor sopraan, begeleid door hobo, klavecimbel/orgel en cello.
In alle drie gaat het om de liefde. In ‘Verbirg nicht deine holden Strahlen’ van Johann Christoph Frauenholz is het de liefde tot Jezus, maar in de beide overige is het de aardse liefde. Bij Francesco Mancini zet die het hart in vuur en vlam ‘Quanto dolce è quell’ardore’; in ‘Mi palpita il cor’ van Georg Friedrich Händel brengt zij het hart van de geliefde volledig van slag.
Deze werken worden uitgevoerd door Christine Jansen, sopraan, Piet Dhont, hobo, Diederik van Dijk, cello en Jan Jansen, klavecimbel en orgel.

Domkerk in Utrecht, aanvang 15.30 uur. Toegang gratis, na afloop bijdrage naar draagkracht, gemiddeld 5 euro per bezoeker.

info(030) 2310403
www.zaterdagmiddagmuziek.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl