Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 14 oktober t/m zondag 25 november 2007    Evangelie van 2007-10-14
 titelTentoonstelling 'Salve Regina'
beschrijvingOnder de naam ‘Salve Regina’ zal er in de periode van 14 oktober tot en met 25 november -tijdens de ‘Maand van de Spiritualiteit’- een expositie plaatsvinden van Judy van Vliet (1960).

Uit het werk van deze kunstenares spreekt een bijzondere fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude (religieuze) kunst, verhalen en teksten, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die haar inspireren. In haar werk staat de mens in relatie met (een universele) God.

De thema’s die naar voren komen zijn gekoppeld aan levensvragen: leven en dood, liefde, het lijden, bewustzijn en emoties. De eenvoud en ingetogenheid van haar werk nodigen uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Zo neemt de beleving van de kunstenaar ons mee naar onze eigen reflecties en beschouwingen.
‘Salve Regina’ is een verbeelding van het eeuwenoude Mariagebed, een gebed waarin gevraagd wordt om mededogen met de lijdende mens en aandacht voor de zwakkeren in de samenleving.

Maria, de moeder, wordt gezien als koningin, als liefdevolle, milde vrouw die barmhartigheid symboliseert. Het is een gebed voor mensen die het slachtoffer dreigen te worden van een samenleving die geen oog heeft voor mensen in nood, voor armen en verdrukten, dichtbij en veraf. Het is een lied van alle tijden. In dit project heeft de kunstenaar zich laten inspireren door (religieuze) afbeeldingen uit de kunstgeschiedenis.

De mens als vergankelijk en kwetsbaar individu is een terugkerend motief: de mens als bewoner op deze aarde, met zorg voor alles wat op aarde leeft. De kunstenaar spoort met haar werk aan tot aandacht, respect en mededogen in het leven met elkaar.
De expositie zal geopend worden op zondag 14 oktober. Vervolgens is de tentoonstelling elke zondag te bezichtigen van 12.00 tot 16.30 uur.. Toegang is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Data:zondag 14, 21 en 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november 2007

infowww.judyvanvliet.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieKloosterbibliotheek
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl