Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 25 november 2007    Evangelie van 2007-11-25
 titelWorkshop voor kinderen versierde Boekjes
beschrijvingIn het Bijbels Museum staan bijzondere bijbels met prachtige versieringen. Ze zijn oud en heel groot of juist verbazingwekkend klein, ze bevatten plaatjes of miniaturen, of hebben met zilver versierde omslagen.

De kinderen worden ontvangen in de zaal waar deze mooie bijbels te zien zijn. Daar liggen een aantal voorwerpen klaar die vroeger gebruikt werden voor het maken en versieren van boeken. Zo zijn er bijvoorbeeld drukletters, een ganzenveer en een stukje leer. Aan de hand van deze voorwerpen wordt het verhaal verteld van het ontstaan van het boek, de ontwikkeling van het boek en de verschillende manieren om een boek te versieren. Ook in de museumvitrines is van alles te zien over het ontstaan en maken van boeken..

Vervolgens gaan de kinderen naar het museumatelier. Aan de hand van wat ze gehoord en gezien hebben kunnen ze aan de slag. Er liggen allerlei materialen klaar om zowel de binnenkant als de kaft van een boek te versieren. Misschien wordt het een middeleeuws boek met mooie letters en miniaturen, of een boek met een mooie zilveren kaft en een slotje.

Natuurlijk mogen de kinderen hun eigen versierde boek mee naar huis nemen.

Informatie voor deelname

Leeftijd: 6 tot 12 jaar

Datum: zondag 30 september (overige data; zo. 28 en wo. 31 okt., zo. 25 nov.)

Aanvangstijd: 14.00 uur

Duur: ca. 90 minuten

Kosten: € 4,50

info(020) 6242436
www.bijbelsmuseum.nl
locatieBijbels Museum
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl