Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 13 t/m zondag 21 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-13
 titelKinderen geven kleur aan geloven
beschrijving13-21 oktober, kasteel Hernen te Hernen,
24 oktober - 10 november, Abdij van Egmond (Abdijkaarsen) te Egmond-Binnen

De tentoonstelling ‘Kinderen geven kleur aan geloven’ brengt iconen naar Nederland die door kinderen tussen de 11 en 16 jaar in St. Petersburg (Rusland) zijn geschilderd.

Op 13 oktober wordt de tentoonstelling van ca. 40 iconen geopend met een symposium ‘Creatieve catechese. Kind en geloof’ in kasteel Hernen van de A.A. Brediusstichting te Hernen. Zowel Rostislav Girvel, directeur van de icoonschilderschool voor kinderen te St. Petersburg, als Marina Vasina, directeur van het Onderzoeksinstituut voor Orthodoxe Iconologie, zullen aan dit symposium een bijdrage leveren.

Daarnaast zal Marjet de Jong (KBS) ingaan op de wijze waarop thuis op een speelse manier met geloven omgegaan kan worden. Jenny van der Baan (kinderpsychologe) vertelt over creativiteit en expressie bij kinderen en Piet van der Heide (icoonschilder) zal enige ervaringen van Nederlandse kinderen met iconen verwoorden.

Het symposium vindt plaats op 13 oktober vanaf 13.30 uur. De deelnamekosten zijn € 12,50. Aan het bezoeken van de tentoonstelling zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Een van de doelstellingen van dit initiatief is om kinderen van basisscholen kennis te laten maken met de wereld van de iconen. Daartoe is een interessante lesbrief samengesteld voor de leerlingen uit de hoogste klassen van de basisschool. Deze lesbrief is gratis te downloaden via de website www.oecumene.nl . Voor kinderen die dat willen bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding van Rostislav Girvel en zijn medewerkers een workshop icoonschilderen bij te wonen.

De tentoonstelling en het symposium zijn een samenwerkingsproject van de icoonschilderschool voor kinderen Svyatogorie te St.Petersburg (Rusland), de A.A.Brediusstichting te Hernen, de St. Adelbertabdij te Egmond-Binnen en de Katholieke Vereniging voor Oecumene te ’s-Hertogenbosch.

infowww.oecumene.nl
locatieKasteel Hernen
plaatsHernen (Gelderland)
postcode66
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl