Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 6 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-06
 titelCantate op de Brink, muzikale vespers
beschrijvingDe succesvolle serie ‘Cantate op de Brink’ beleeft dit seizoen vier uitvoeringen. Eén meer dan het afgelopen jaar. Dit nieuwe Hilversumse muzikale initiatief is zo enthousiast ontvangen dat de organisatie de serie niet alleen continueert maar ook laat groeien. Op zaterdagmiddag 6 oktober klinkt al de eerste uitvoering in de Grote Kerk te Hilversum op de Kerkbrink.

‘Cantate op de Brink’ staat voor een serie van muzikale vespers op zaterdagmiddag in de Grote Kerk, gericht op een breed publiek. Instrumentalisten, koren en solisten voeren cantates uit van J.S. Bach en tijdgenoten. De muzikale vespers worden georganiseerd onder de auspiciën van de Raad van Kerken in Hilversum. De vesper duurt van 16u30 tot 17u15 en de toegang is vrij.

Op 6 oktober staat cantate BWV 148, Bringet dem Herrn Ehre seines Namens van J.S. Bach op het programma. Bas Ramselaar dirigeert het orkest en de Bach Cantorij uit Baarn. Nicoline Bovens (alt) en Mattijs Hoogendijk (tenor) verlenen als solisten hun medewerking. Heleen Weimar geeft een korte toelichting op de cantate.
De vesper begint met het oefenen van het slotkoraal. Tijdens de uitvoering kan het koraal door de aanwezigen worden meegezongen.

infowww.cantateopdebrink.nl
locatieGrote Kerk op de Kerkbrink
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl