Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 22 september 2007    Evangelie van 2007-09-22
 titelMgr. Van Luyn en Pierre Cuypers
beschrijvingPolitiek en kerkelijk leiders openen samen dubbeltentoonstelling
‘Cuypers. Architectuur met een missie’ in het NAi


Het grootste overzicht ooit van het werk van de bekende Nederlandse architect Pierre Cuypers (1827-1921) is te zien in de dubbeltentoonstelling ‘Cuypers. Architectuur met een missie’.

De architect P.J.H. Cuypers, meester van de negentiende-eeuwse architectuur, staat in Nederland bekend om grote projecten als het Rijksmuseum (1876-1885) en het Centraal Station Amsterdam (1882-1889), maar ook om zijn enorme hoeveelheid kerken, vooral in het zuiden van het land. Vanaf 22 september is zowel in het NAi te Rotterdam als in het NAi te Maastricht een grote overzichtstentoonstelling te zien waar de veelzijdigheid van Cuypers tot z'n recht komt. In Rotterdam komt het jaar 1877 tot leven en in Maastricht staat het jaar 1897 centraal.

Het duurde zeven jaar voor het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) de inventarisatie van dit omvangrijke archief had afgerond en kon presenteren aan het publiek. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ronald Plasterk, opent in het bijzijn van de Rotterdamse bisschop Van Luyn op 22 september de tentoonstelling in Rotterdam. Mgr. Van Luyn zal een toespraak houden over kunst en religie.

De staatssecretaris voor Europese Zaken, Frans Timmermans, opent de volgende dag in aanwezigheid van de Roermondse hulpbisschop De Jong de presentatie in Maastricht.

info(010) 4401200
www.nai.nl
locatieNederlands Architectuurinstituut (Nai), Museumpark 25
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl