Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf donderdag 31 januari 2008    Evangelie van 2008-01-31
 titelCursus Sociale leer van het gezin
beschrijvingDe sociale leer van de Kerk is zich in de loop van haar ontwikkeling steeds bewust geweest van de centrale plaats die het gezin inneemt als vitale cel van de samenleving. Het Thomas a Kempis leerhuis verzorgt in 2008 een cursus over de ‘Sociale leer van de katholieke Kerk, toegespitst op het gezin’. Gezinnen en belangstellenden die werkzaam zijn in het gezinspastoraat zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

www.katholiekgezin.nl heeft eerder op deze site de werkvertaling van het hoofdstuk over het gezin gepubliceerd, in afwachting van de definitieve Nederlandse tekst.

De cursus in Utrecht zal in vijf avonden de plaats van het gezin in de sociale leer van de Kerk naar voren halen, met name zoals het gezin beschreven wordt in de teksten van het Tweede Vaticaans Concilie en de sociale documenten daarna.

Docent is drs. Ad Verest, pastoor van de parochie Heilig Hart van Jezus, Eindhoven. Hij is tevens docent aan de Pastorale Opleidingen van het bisdom ’s Hertogenbosch en voormalig docent aan de Kerkelijke Academie voor Huwelijk en Gezin (MEDO)

De maandelijkse bijeenkomsten vinden plaats in het Thomas a Kempis Leerhuis aan de Broerestraat 12 te Utrecht, steeds op een donderdagavond van 19.45 - 21.45 uur.

Data
31 jan 2008Het gezin als primaire natuurlijke vorm van samenleving
28 feb 2008Het huwelijk als onontbeerlijke basis voor het gezin
3 apr 2008Het gezin als leerschool voor socialisering
17 apr 2008Het gezin als deelnemer aan het sociale leven
15 mei 2008De samenleving als dienst aan het gezin

Aanbevolen boek: Compendium van de sociale leer van de Kerk (Nederlandse vertaling verschijnt in het najaar).

Deelname kost € 25.

infoPastoor Verest
adverest@interkerk.nl
www.leerhuis.nl
locatieThomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl