Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 16 september 2007    Evangelie van 2007-09-16
 titelByzantijnse Eucharistieviering
beschrijvingZondag 16 september 2007 vindt om 9.30 uur in de St.-Georgiuskerk, Boddenstraat 76, Almelo-C een eucharistieviering plaats volgens de Byzantijnse ritus, de liturgische stijl van de Oost-Europese (de Russische en Oekraïense) Kerken.

Op deze zondag komt Vader H. Sterenberg naar Hengelo. Hij is als celebrant verbonden aan Pokrof, de landelijke koepel van katholieke gemeenschappen van de Byzantijnse rite. Het Wladimirkoor van de Hengelose gemeenschap vergezelt hem. Het zingt in steeds voortgaande dialoog met de priester en de diaken.

Een half uur voor de aanvang van de eigenlijke liturgie, die ruim anderhalf uur duurt, zal de priester met zijn voorbereidende gebeden en handelingen beginnen. Hij celebreert daarna, als “voorganger”, met de rug naar de gelovigen, terwijl het priesterkoor - de heilige plaats - door een iconostase (iconenwand met poorten) is afgescheiden van het schip van de kerk.

Bijdragen in de bestrijding van de onkosten zijn zeer welkom; na afloop zal het koor daarom een deurcollecte houden.

infowww.home.orange.nl/wladimirkoor
locatieSt. Gregoriuskerk
plaatsAlmelo (Overijssel)
postcode76
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl