Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 8 september 2007    Evangelie van 2007-09-08
 titel262e Berendrechtse Begankenis
beschrijvingOp 8 september 2007 gaat wederom, net als zo vele jaren, onze jaarlijkse bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg te Berendrecht, zoals altijd te voet. Al voor de 262ste maal gaat deze traditionele volksbedevaart plaatsvinden.

De bedevaart is ontstaan in 1745, een tijd waarin de pest en andere ziekten mens en dier teisterden en in hun allerhoogste nood wendde men zich tot Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg. Hun gebeden werden verhoord en uit dankbaarheid deed men de belofte om elk jaar terug te komen op 8 september, de dag van Maria’s geboorte.

In de huidige tijd geeft elke bedevaartganger op zijn eigen wijze gestalte aan de invulling van zijn belevenis op deze dag, maar allemaal met dezelfde instelling, namelijk een grote verering en devotie tot Maria als voorspraak bij God. Verder kan als algemene intentie worden aanbevolen een betere verstandhouding onder de wereldbevolking en terugkeer tot de christelijke waardigheid. Het programma van de begankenis voor deze dag ziet er als volgt uit:

08:00 uur vertrek vanuit de St. Gertrudiskerk te Ossendrecht, te voet naar Berendrecht onder begeleiding van de Antwerpse politie

10:30 uur Eucharistieviering in de Parochiekerk St Jan Baptist te Berendrecht

12:00 uur Eucharistieviering zieken, gehandicapten en leden van Herwonnen Levenskracht

13:00 uur Vertrek vanuit de kerk in Berendrecht naar het processiepark van Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg waar de begroeting van Maria zal plaatsvinden

16:00 uur Sluitingslof in de St. Gertrudiskerk te Ossendrecht
Het genootschap, hoopt dat veel parochianen, ook van buiten Ossendrecht, op 8 september wederom aanwezig zullen zijn. Dit jaar zal in het weekend van 7 t/m 9 september speciale aandacht geschonken worden aan het 275-jarig jubileum van Onze Lieve Vrouw van den Hagelberg.

Een tentoonstelling in het RVT te Berendrecht, een kaarsjesprocessie en muzikale omlijsting tijdens de eucharistieviering zijn enkele onderdelen van de jubileumviering.

info(0164) 674115
locatieSt. Gertudiskerk
plaatsOssendrecht (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl