Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 29 september 2007    Evangelie van 2007-09-29
 titelRoots Reli & Rage
beschrijvingEen inspirerend evenement:

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september bieden Zwolle en Kampen een scala aan activiteiten tijdens het nieuwe evenement Roots, Reli & Rage. Tijdens dit tweedaagse evenement kan iedereen actief meedoen, workshops en lezingen bijwonen of gewoon genieten van hetgeen aangeboden wordt.

Roots, Reli & Rage is een nieuw evenement in de IJsseldelta met een actueel thema: zingeving. Wat beweegt mensen? Steeds meer mensen zijn bezig met vragen rondom levensbeschouwing en spiritualiteit. Roots, Reli & Rage bundelt een groot aantal initiatieven op het gebied van zingeving tot een evenement voor alle leeftijden. Tal van lezingen, workshops, spiritualiteit en vele andere activiteiten zorgen voor een inspirerende dag.

Opening
De bekende theoloog professor Anne van der Meiden verzorgt op vrijdag 28 september om 19.30 uur
de opening van het evenement. Op een feestelijke manier wordt het evenement gevierd in de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Zwolle. Prof. Anne van der Meiden gaat in op de ”Religie van de Saksen” en de verbanden met de Moderne Devotie. Dr. Gert van Klinken draagt daarna teksten voor van Thomas a Kempis, vervolgens gezongen door de koorgroep St. Michaël.

Centraal punt Zwolle
Het centrale punt van het evenement in Zwolle is de Grote Kerk. In de Grote Kerk vinden op zaterdag 29 september vele activiteiten plaats. De bekende Zwolse pianist Jan Vayne geeft om 10.30 uur en 14.30 uur een gratis psalmenconcert, begeleid door vocalisten van het Conservatorium. Tevens zijn er lezingen van bekende auteurs als Kader Abdolah, Rada Sukkar, Peter Heij, Peter van ’t Riet, Ben Louwerse en Bert Koetsier. Bedrijven presenteren de culinaire roots van Zwolle tijdens een culinaire beurs en voor de jeugd wordt er om 15.00 uur de legende van de “Draak van Zwolle” op een bijzondere wijze verteld en uitgebeeld. Ook zal de Sint Michaëlsommegang om 12.00 uur en 16.00 uur vertrekken vanaf de Grote Kerk.

Centraal punt Kampen
In Kampen worden de meeste activiteiten georganiseerd op de Protestantse Theologische Universiteit en de Koggewerf. De universiteitsgebouwen zijn het decor van diverse inspirerende lezingen en workshops. Men kan er bijvoorbeeld een workshop volgen om de Arabische taal te leren of meewandelen met de rondleiding door de universiteitsgebouwen. De Koggewerf is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Brunnepe. Op beide locaties vindt een groot aantal traditionele activiteiten plaats, die hun oorsprong vinden in het waterrijke verleden van Kampen. De focus ligt hierbij op Brunnepe, een eeuwenoud vissersdorp. Na de ontruiming van Schokland in 1859 vestigde het grootste deel van de Schokker vissers zich in Brunnepe en tot op de dag van vandaag heeft de wijk haar eigen karakter behouden. Op zaterdag 29 september krijgt men alle gelegenheid om dit bijzonder stukje Kampen te beleven. Zo is er een film over de punterbouwer, een demontratie palingroken bij een oude visrokerij, treedt het Schokkerkoor op en bewonen 2 Schokkers het laatste Schokkershuisje. Op de Koggewerf werken een nettenboeter en touwslager, treden de Ketelbinken op en is er een verhalenverteller aan boord van de Kamper Kogge.

Afsluiting
Het evenement wordt zaterdag om 17.30 uur afgesloten met Henk van Ulsen. Deze geboren Kampenaar zal tijdens de afsluiting een kritische lezing geven over de zin en onzin van een evenement rondom zingeving. Tevens leest hij gedichten voor over de IJssel.

Roots, Reli & Rage passé-partout
Tijdens Roots, Reli & Rage kan men gebruik maken van het RRR passe-partout. Dit passe-partout is onder andere een vervoerbewijs voor trein en boot. De boot de Gebeurtenis en het Kamper(spoor)lijntje vormen de verbindingen tussen de diverse activiteiten in Kampen en Zwolle. Tijdens de treinrit draagt voormalig stadsdichter Paul Gelling gedichten voor en geven Lodewijk Kruithof en Bert Koetsier een lezing op de boot met als thema ‘De waarheid van God’. Ook zal het nieuwe boek ‘Magie langs de IJssel’ gepresenteerd worden.

infowww.rootsrelirage.nl
locatieTheologische Universiteit en de Koggewerf
plaatsKampen (Overijssel)
postcode82
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl