Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 8 september t/m zondag 11 november 2007    Evangelie van 2007-09-08
 titelNederland en de Broeders van Liefde
beschrijvingTen dienste van de medemens

Van 8 september tot en met 11 november 2007 besteedt Museum Kempenland Eindhoven in een tentoonstelling aandacht aan de Congregatie van de Broeders van Liefde, die dit jaar vieren dat ze tweehonderd jaar bestaan. Hoewel de geschiedenis van de Broeders van Liefde in Nederland eerst in 1894 te Eindhoven begint, is dit jubileum aanleiding om ook bij de activiteiten van de broeders in en vanuit Nederland stil te staan. Dit gebeurt met een tentoonstelling en de uitgave van een publicatie.

De tentoonstelling zal op zondag 9 september a.s. om 15.00 uur - na een welkomstwoord door directeur-conservator Peter Thoben van Museum Kempenland Eindhoven - ingeleid worden door dr Peter Nissen, hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met een voordracht getiteld Congregaties: bewogen om mensen, bewogen door God. De officiële opening zal worden verricht door de voormalige generale overste van de Broeders van Liefde in de periode 1976-2000, br dr Waldebert Devestel uit Kruibeke, met de voordracht Een mijmering rondom broeder-zijn. Vervolgens zal het eerste exemplaar van het jubileumboek door br Ton van Heugten, regionale overste van de Broeders van Liefde in Nederland, aan de oudste Nederlandse broeder worden aangeboden.

Het boek van 255 pagina’s met artikelen van Fons Spijkers, Jan Spoorenberg, Rob Wolf, Annemieke Klijn, Peter Thoben, Frits Buijs, br René Stockman en Ad Maas is rijk geïllustreerd met foto’s en kunstwerken uit bezit van de Broeders van Liefde. Het boek is voor € 29,50 te verkrijgen aan de museumbalie.

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.
Groepen kunnen op aanvraag ook buiten de openingsuren terecht.

info(040) 2529093
locatieMuseum Kempenland
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl