Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 16 september 2007    Evangelie van 2007-09-16
 titelPelgrimswandeling naar Kornelimünster
beschrijvingDe Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert op de Feestdag van St.Cornelius, zondag 16 september a.s., een plm. 28 km lange wandeling vanuit Wittem via Mamelis, Holset, het Drielandenpunt en het Aachener Wald naar het oude bedevaartstadje Kornelimünster in de Eifel, even ten zuiden van Aken.

De wandeling begint om 07.30 uur met o.a. het pelgrimsreisgebed in de Gerarduskapel van Klooster Wittem (bij Gulpen). Wie de tocht met ruim vier kilometer wil bekorten, kan ruim een uur later starten vanaf Abdij St.Benedictusberg te Mamelis (tussen Nyswiller en Lemiers).

Daar is om plm. 09.45 uur in de crypte een moment van bezinning. De tocht voert vervolgens naar het Genoveva-bedevaartkerkje van Holset, waar een korte pauze is. Een langere pauze is er bij het Drielandenpunt. Rond 11.30 uur gaat de wandeling van daaruit uit verder door het Aachener Wald. Bij een wegkruis aan de ‘Pilgerweg’ is er weer een moment van bezinning; en de ‘Pioniersquelle’, een picknick-plaats met een bronnetje, nodigt opnieuw uit tot een rustpauze.

De wandeling eindigt in de voormalige abdijkerk aan de Markt te Kornelimünster, waar de pelgrims zich aansluiten bij de speciale pelgrimsviering van 15.30 uur. Die staat in het teken van het St.Corneliusfeest en van de Heiligdomsvaart die dit jaar plaats vindt. Volgens aloude tradities worden tijdens deze pelgrimsviering enkele kostbare relieken getoond.
Na de viering kan men nog wat te vertoeven in het gezellige stadje, voordat om 18.00 uur een bus via Abdij Mamelis terugrijdt naar Wittem. Wie daarmee terug wil, kan tot 11 september plaatsen reserveren (voor resp. € 8,- p.p.) via: zie info.

Men kan overigens ook met openbaar vervoer via Aken en Vaals terug naar Nederland.
Deelname aan de wandeling zelf is gratis; als men geen gebruik maakt van georganiseerd busvervoer terug, is opgave vooraf ook niet nodig: op tijd aanwezig zijn in Wittem of bij Abdij Mamelis is voldoende.

info(045) 546 3563 (b.g.g. 043 450 3622)
info@spvlimburg.nl
www.spvlimburg.nl
locatieWittem
plaatsKornelimünster (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl