Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 2 t/m zaterdag 3 november 2007    Evangelie van 2007-11-02
 titel2-daagse bedevaart naar Heroldsbach
beschrijvingVan vrijdag 2 tot en met zaterdag 3 november vindt een geheel verzorgde bedevaart naar de Mariabedevaartplaats Heroldsbach in het zuiden van Duitsland plaats.

De bedoeling van deze bedevaart is om op deze eerste vrijdag en zaterdag van november door gebed en offer eerherstel te brengen aan het goddelijk Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria.

In Fatima zei O.L. Vrouw: ”Er gaan veel zielen verloren, omdat niemand voor hen bidt en offers brengt.” In Heroldsbach zei O.L.Vrouw: ”Kom bidden en boete doen op de heilige berg in Heroldsbach.” In Fatima heeft O.L.Vrouw gevraagd om de eerste zaterdagen als dagen van gebed en eerherstel. Om die reden kiezen wij de eerste vrijdag en zaterdag in november om naar Heroldsbach te gaan. Hopelijk is dit ook goed nieuws voor diegenen, die niet zo lang van huis kunnen of voor wie grote bedevaarten te kostbaar zijn. Het vertrek van de tweedaagse bedevaart vindt plaats op vrijdag en de terugkeer is op zaterdag. De overnachting is in een goed hotel.

Dit is een volwaardige bedevaart waarin gebeden wordt, niet voor onszelf, maar voor het zielenheil van anderen; allereerst voor degenen, die God aan onze zorgen heeft toevertrouwd.

De verschijningen
In het tijdvak van 9 oktober 1949 tot en met 31 oktober 1952 verscheen de maagd Maria aan 4 meisjes tussen 10 en 11 jaar. Later werd het aantal meisjes die verschijningen kregen uitgebreid tot totaal 9.

Pastoor Gailer van de parochie was vanaf het begin overtuigd van de echtheid. 8 December 1949 gebeurde een groot zonnewonder. Deze verschijningen leidden tot verdeeldheid en grote moeilijkheden. Toch bleven vele pelgrims komen om te bidden. Op 1 mei 1998 werd door de toestemming van het Vaticaan in Rome Heroldsbach kerkelijk erkend als Mariale bedevaartplaats. Heroldsbach is gelegen in Beieren in Duitsland.

infoBrochure en inlichtingen:
Stichting San Giovani
(0495) 651653
sangiovanni@chello.nl
locatieBeieren
plaatsHeroldsbach (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl