Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 5 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-05
 titelLezing Ethiek in oorlogstijd
beschrijvingLezing Michael Walzer over ethiek in oorlogstijd

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert op vrijdag 5 oktober 2007 de Thomas More Lezing 2007. Politiek filosoof Michael Walzer spreekt over War and Death. Reflections on Today’s Meaning of Just War Theory. De lezing vindt plaats in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam van 15.00 - 17.00 uur.

Michael Walzer, die geldt als het linkse geweten van Amerika, mengt zich met regelmaat in het publieke debat in de VS. Hij sprak zich uit tegen de Midden-Oostenpolitiek van Bush, tegen de oorlog tegen Irak die de VS volgens hem nooit had mogen beginnen, maar ook tegen pacifisten die tegen élke oorlog zijn, en deed daarmee veel stof opwaaien.

In de Thomas More Lezing 2007 bespreekt Walzer de complexiteit van ethiek in oorlogstijd tegen de achtergrond van actuele oorlogen, vooral de Libanon-oorlog in 2006. Vaak zijn in deze oorlogen nobele motieven, zoals verdrijving van een dictator en terroristen, verweven met ordinaire machtspolitiek. En al is het doel van een oorlog gerechtvaardigd, dan nog zijn niet alle middelen waarmee de strijd wordt gevoerd aanvaardbaar.

Walzer (1935) is hoogleraar aan de School of Social Science van het Institute for Advanced Study in Princeton, New Jersey. Van de tientallen boeken die hij schreef, zijn de meest bekende Spheres of Justice en Just and Unjust Wars, dat onlangs in Nederlandse vertaling verscheen.

info(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
www.ru.nl/thomasmorelezing
locatieDe Rode Hoed
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl