Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 18 september 2007    Evangelie van 2007-09-18
 titelLezing over Holocaust
beschrijvingLezing over Holocaust door bekende schrijver Saul Friedländer

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, het Heyendaal Instituut Nijmegen en het Genootschap Nederland-Duitsland organiseren op 18 september 2007 de lezing The Years of Extermination. Toward an Integrated History of the Holocaust door Saul Friedländer. De lezing vindt plaats in LUX, Mariënburg 38-39 te Nijmegen, van 20.00 - 22.00 uur.

Saul Friedländer (1932) schreef vele boeken over nazi-Duitsland en de jodenvervolging en geldt als een van de grote deskundigen op dit gebied. In september 2007 verschijnt de Nederlandse vertaling De jaren van vernietiging 1939-1945. Het tweede deel van Nazi-Duitsland en de joden.

Saul Friedländer ontving eerder dit jaar de prestigieuze Duitse Friedenspreis. Hiermee wil de jury de ‘epische verteller van de Shoah’ eren: Friedländer gaf ‘een geschiedenis en een naam aan wie tot as is gereduceerd’.

De lezing en de discussie zijn in het Engels

Toegangsprijs is € 13,-. Minima en medewerkers en alumnipashouders van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen € 7,-. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen betalen € 3,50.

Voor meer informatie en inschrijving zie info.

infowww.ru.nl/saulfriedlander
locatieLUX
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl