Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 8 t/m zondag 9 september 2007    Evangelie van 2007-09-08
 titelGeloven, met hart en ziel
beschrijvingOnder het thema 'Geloven, met hart en ziel' opent de Haagse St.-Agneskerk tijdens het weekend van 8 en 9 september haar deuren voor geinteresseerden.

Binnen de Agnes Romero-parochie leeft de overtuiging dat een samenleving met diversiteit aan culturen en religies veel mogelijkheden biedt. Kunst en cultuur zijn een ideaal bindmiddel.

Haagse St Agnes Romero-parochie laat zien wat samenwerking oplevert. Deze parochie met als kloppend hart de St. Agneskerk aan de Beeklaan in Den Haag, ligt in het Regentesse-Valkenbos kwartier, net ten noorden van de wijk Transvaal. Het is een deel van Den Haag dat zich kenmerkt door de aanwezigheid van vele culturen en diverse religies.

Het spanningsveld tussen de culturen, de religieuze beleving en het verschil in taal en traditie levert een verrijking op voor de geloofsbeleving van zowel de Nederlandse als de Latijns-Amerikaanse geloofsgemeenschap. Geloofsgemeenschap zijn, het christelijk geloof zichtbaar, voelbaar en hoorbaar maken, in deze tijd is een uitdaging. Bouwen aan een multiculturele geloofsgemeenschap is bouwen aan de toekomst van de kerk. De interactie tussen jong en oud, moslim en christen, Nederlander, Afrikaan en Latijns Amerikaan is hierbij een voorwaarde.

Tijdens het programma presenteren de werkgroepen uit de multi-culturele parochie, is er muziek en zijn er diverse andere activiteiten.

Tijdstip: zaterdag 8 en zondag 9 september
Locatie: St. Agneskerk, Beeklaan 188, Den Haag

infowww.sintagnes.com
locatieSt.-Agnes Romerokerk
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl