Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 9 september 2007    Evangelie van 2007-09-09
 titel5e Willibrordprocessie
beschrijvingOp zondagmiddag 9 september a.s. zal voor de vijfde keer in de binnenstad van Utrecht de St. Willibrordprocessie gehouden worden. De processie wil een uiting zijn van onze dank aan God voor het leven en de arbeid van St. Willibrord, die in het jaar 690 vanuit Ierland naar ons land kwam om Christus en Zijn Evangelie te verkondigen en Zijn Kerk op te bouwen.

De processie start om 16.00 uur bij het standbeeld van St.Willibrord op het Janskerkhof en gaat over het Domplein (waar St. Willibrord het eerste kerkje van St. Maarten herstelde en de eerste bisschopskerk bouwde, toegewijd aan Christus de Verlosser) naar de kathedraal St. Catharina in de Lange Nieuwstraat, waar een plechtige vespers gevierd zal worden.

In de processie zullen het Evangelieboek en de schrijn met de relieken van St.Willibrord worden meegedragen. Mgr. G.J.N. de Korte, hulpbisschop van Utrecht, zal de processie leiden en tevens de celebrant zijn van de vespers. De processie zal worden begeleid door priesters, leden van de Ridderordes van Malta en het H.Graf van Jeruzalem, de fanfare Carolanka uit Montfoort en zangers. Het Kathedrale Koor Utrecht zal zingen tijdens de vespers.

Priesters die willen meelopen in de processie wordt verzocht liturgisch gekleed te gaan. Zij zijn vanaf 15.00 uur welkom op het Ariënskonvikt, Keistraat 9, waar zij zich kunnen omkleden en waar een kopje koffie of thee met een versnapering kan worden genuttigd. Om 15.45 begint het opstellen van de processie.

Na afloop van de Willibrordvespers is er gelegenheid elkaar informeel te ontmoeten in de pastorie aan de Nieuwegracht 61 onder het genot van een drankje.


N.B. Op 9 september is de binnenstad van Utrecht autovrij, d.w.z. dat er niet geparkeerd kan worden binnen de singels. Wel kan men parkeren aan de Maliebaan, of in de parkeergarage Paardenveld, aan de Kroonstraat, naast het hoofdbureau van politie. Wie met het openbaar vervoer komt, kan lopen naar het Janskerkhof (ongeveer een kwartier) of bus 22 nemen, die stopt op het Janskerkhof..

infowww.aartsbisdom.nl onder 'agenda'
N. Stienstra
(030) 23 10 365
N.Stienstra@wxs.nl
locatieBinnenstad Utrecht, St. Catharinakathedraal
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl