Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 29 augustus 2007    Evangelie van 2007-08-29
 titelOrgelconcert Jaap Zwart
beschrijvingHet orgelconcert in de St.Martinuskerk in Westwoud op woensdag 29 augustus staat in het teken van Jan Zwart en zijn na-zaten. Jaap Zwart (organist van de Grote Kerk in Harderwijk) speelt orgelwerken van zijn zeventig jaar geleden gestorven grootvader, de “orgelist” Jan Zwart (1877-1937). Jan Zwart was één van de beroemdste organisten van vóór de Tweede Wereldoorlog, die als eerste óók orgelbespelingen voor de radio uitvoerde. (NCRV) Zijn belangrijkste bijdrage aan de Orgelkunst van de vorige eeuw is wellicht geweest, het samenbrengen van de Koraalkunst en de Orgelliteratuur. In het concert van woensdagavond komen beide elementen aan de orde.

Begonnen wordt met Bach (Ich ruf zu dir..), en een Orgelconcert van Händel. (in een bewerking van W.Th.Best) Daarna speelt Zwart een paar “Voluntaries” van Stanley en een Toccata van Aloÿs Claussmann.

De koraalkunst van Jan Zwart wordt vertolkt in het “Trio over het Gebed des Heren” en de beroemde Toccata over psalm 146.

Van zijn zoon Dirk Janszoon Zwart hoort u een Introïtus, trio en een toccata over psalm 105.

Zijn kleinzoon, Jaap Zwart, speelt zijn eigen compositie over het gezang: “Nu valt de nacht. Het is volbracht.” (voor het volledige programma wordt verwezen naar de website: www.jaapzwart.nl Hij beëindigt het concert met één van zijn fameuze Improvisaties.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur. De toegang is gratis.

info b.roelfsema@quicknet.nl
www.jaapzwart.nl
locatieSt.Martinuskerk, Dr.Nuijensstraat
plaatsWestwoud (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl