Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 1 september 2007    Evangelie van 2007-09-01
 titelOrgelconcert Evert v.d. Veen
beschrijvingOp zaterdag 1 september a.s. vervolgt de orgelcommissie van de Hervormde Kerk aan het Plein te Wateringen de concertserie 2007 met een concert door gastorganist Evert v.d.Veen.

Aanvang 19.30 uur (kerk open 19.00 uur), toegangsprijs € 5,-- en houders van een CJP/65+pas mogen voor € 4,-- het concert bijwonen.

Evert v.d.Veen (28 december 1963) volgde o.a. lessen bij John Propitius en Theo Teunissen. Bij deze laatste studeerde hij alle aspecten van het orgelspel: van Sweelinck tot Messiaen. Daarna werd hij zelf orgelleraar in de regio Voorthuizen. Na verloop van tijd gaf hij niet alleen concerten in Nederland maar ook over de landsgrenzen, zelfs in Australië. Voor volgend jaar heeft hij weer een uitnodiging ontvangen daar concerten te geven.

Evert v.d.Veen is ook een veel gevraagd koorbegeleider en is zelf dirigent van enkele koren. Hij werkte samen met bekende musici als Marco Bakker, Louis van Dijk, Jan Vayne en Ernst Daniël Smid. Het mooiste aspect van zijn vak is volgens hem het kerkorganist zijn.

Er zijn een 10-tal solo-orgel CD’s van hem uitgekomen, opgenomen in kerken in Nederland, België en Duitsland. Ook verschenen er een zevental bundels met koraalbewerkingen voor orgel.

Voor het programma op 1 september in Wateringen heeft hij een zeer interessant en boeiend programma samengesteld met werken van Cor Kee; Joh.Seb.Bach; J.Westenkuehler; F.Mendelssohn; G.Donizetti; G.Koehne; D.Bédard en Evert v.d.Veen (koraalfinale over Psalm 108).

info(010) 5925460
appost@kabelfoon.nl
locatieHervormde Kerk
plaatsWateringen (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl