Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerwoensdag 15 augustus 2007    Evangelie van 2007-08-15
 titelOpenluchtmis en processie
beschrijvingOp woensdag 15 augustus (Feest van Maria Tenhemelopneming) wordt voor de 29e keer de jaarlijkse openluchtmis gehouden in het bos bij de Mariakapel aan de Oisterwijkseweg in Moergestel. De H. Mis begint om 19.30 uur en heeft als thema: “Deur van de hemel”; dit thema is genomen uit de Litanie van de heilige Maagd Maria.

Voorafgaand aan de openluchtmis is er weer een processie, waarin het Mariabeeld door de Moergestelse gilden zal worden gedragen naar het openluchtaltaar. Aan de processie zal deze keer ook worden deelgenomen door het gemengd koor en door een nieuwe groep misdienaars. Die processie vertrekt om 19.10 uur vanaf de Sporthal aan het Stokeind. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid voor wie deel wil nemen aan die processie.

Voorganger tijdens de openluchtmis is pastoor Theo te Wierik msc, die tevens de preek zal houden.

Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Bij slecht weer is de H. Mis in de kerk van Moergestel; in dat geval zullen de kerkklokken om 19.00 uur luiden. Tot op heden kon de openluchtmis telkens gewoon doorgaan en daar hebben de Moergestelnaren dit jaar ook weer alle vertrouwen in.

infoParochiesecretariaat
(013) 513 27 74
secretariaat@parochiemoergestel.nl
www.parochiemoergestel.nl
locatieBij de Mariakapel aan de Oisterwijkseweg in Moergestel (op de grens met Oisterwijk)
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl