Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 15 augustus 2007    Evangelie van 2007-08-15
 titelPerlgrimswandeling
beschrijvingPelgrimswandeling op woensdag 15 augustus ’07 (Maria Hemelvaart)
van Noorbeek naar Lorette (Visé-B)

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert op het Feest van Maria Hemelvaart, woensdag 15 augustus a.s., een 12 km lange voettocht vanuit Noorbeek naar het Belgische Maasstadje Visé.

Vertrekpunt is de Brigidakerk in het centrum van Noorbeek, waar na een inleidend woord de pelgrimszegen wordt gegeven om plm. 09.50 uur; dat is na aankomst van de bussen uit de richtingen Maastricht en Gulpen (Veolia lijn 57).
De wandeling van ruim 12 kilometer gaat door de schilderachtige Voerstreek en het Land van Herve, over landweggetjes, door bossen en weilanden naar de kapel van O.L.Vrouw van Lorette, een herinnering aan het huisje in Nazareth waar Maria en Jozef met hun kind Jezus woonden. Tegen 13.00 uur zullen de pelgrims daar aankomen en de bedevaart besluiten met een korte gebedsdienst.
Daarna is er gelegenheid om de braderie bezoeken die jaarlijks op dit Mariafeest (in België een vrije dag!) wordt gehouden rond de kapel. Ook Visé zelf is een bezoek waard, met name de oude kerk met de graftombe van St.Hadelin.

Het thema van de wandeling is ‘Onkruid bestaat niet’. Halverwege, bij de oude Steenboskapel te Voeren (B), wordt namelijk de traditionele 'kroetwusch'-(= kruiden-)zegening plaatsvinden. Een pauze en een korte bezinning over dit thema is er ook in het oude bedevaartkerkje van Bolland.

Wie de 12 kilometer van de heenweg voldoende vindt, kan in Visé de pelgrimstocht beëindigen door op eigen gelegenheid terug te gaan, bv. per trein vanuit Visé naar Maastricht en vandaar uit met de bus (lijn 57) naar Noorbeek.
Degenen die te voet terug willen gaan, dienen zich om 15.00 uur te verzamelen bij de Lorette-kapel. De retour-wandeling gaat grotendeels via een andere, maar ongeveer even lange route. Tegen 17.45 uur zal men dan in Noorbeek terug zijn.

Wie mee wil doen aan deze pelgrimswandeling hoeft zich niet tevoren aan te melden en de deelname is gratis. Wel dient men zelf proviand en (zeker bij warm weer) voldoende drank mee te nemen: onderweg zijn er geen horecagelegenheden!

infowww.spvlimburg.nl
locatieBrigidakerk
plaatsNoorbeek (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl