Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneermaandag 3 t/m vrijdag 7 september 2007    Evangelie van 2007-09-03
 titelWaarheid en Liefde
beschrijvingCentrum Het Rustpunt organiseert verschillende meerdaagse activiteiten.

Waarheid en Liefde volgens de spiritualiteit van Newman.

Maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2007 volledige stilte.

Aan de hand van de centrale momenten in het leven van H. Newman zullen we op zoek gaan naar de fundamentele spirituele 'ontdekking' die zijn omgang met de waarheid (van het menszijn van God, van de kerk) hebben geleid en bepaald.

Van groot belang hierbij zal blijken te zijn: Gods waarheid als een persoonlijke werkelijkheid. Zowel van de kant van God als van de kant van de Mens; de geleidelijke ontvouwing en 'realisering' van de waarheid, de menswording van Gods Zoon, het Paas Mysterie, de Menselijke werkelijkheid van de Kerk.

Veel aandacht zal worden besteed aan de groei van Newman om de waarheid, die liefde is, liefdevol te bejegenen en te verkondigen. Het omgaan met de weerbarstigheid en gebrokenheid via een zich verdiepende hartbondigheid zal de leessleutel zijn om 'Het gesprek der harten', dat Newman als motto voor zijn kardinaalswapen koos, te gaan verstaan.

Begeleiding: E.H. Hans Tercic.
Kostprijs: € 185,-- verblijfskosten (inclusief honoraria).

VOLLEDIGE STILTE.

infowww.rustpunt.net
09/2259571
info@rustpunt.net
locatieCentrum Het Rustpunt
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl