Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 26 t/m dinsdag 27 november 2007    Evangelie van 2007-11-26
 titelGroeien in Geloof
beschrijvingLiturgiesch Congres 2007 - Liturgie vieren: Groeien in geloof.

Naar aanleiding van de pastorale aandacht voor geloofsverdieping en -verkondiging, die de bisschoppen ons voorstellen in hun brochure 'volwassen worden in geloof' willen we in dit congres nagaan hoe de eigen dynamiek van de liturgie mensen in geloof doet groeien: wat kan de deelneming aan liturgiesche vieringen betekenen voor de vorming van een gelovige levenshouding ? Een eerste stap zal de deelnemers brengen tot een reflectie over de verhouding liturgie en catechese. Daarna wordt ook de geschiedenis beluisters, met name de kerkprakatijk van de eerste eeuwen, met de vraag of deze tijd op een of andere manier vandaag kan inspireren.

Verschillende christenen van verschillende generaties komen getuigen hoe de liturgei hen deed groeien in hun geloofsvorming, met aandacht in enkele werkwinkel, voor de geboden kansen en mogelijkheden in bijzondere vieringen gedurende het liturgisch jaar en in verschillende levensomstandigheden.

Belangrijk is dat men, zowel de voorgangers als de gemeenschap en ieder die er een taak opneemt, houdingen van vieren aanleeren. Een goed gevierde liturgie is immers een poort naar de ervaring van Gods aanwezigheid. De kunst van het vieren noemt men dat! Met het mooie uitzicht: Liturgie is thuis komen in geloof en kerk.

infowww.liturgischcongres.be
info@liturgiecongres.be
0475/379160
locatieDe Duinse Polders
plaatsBlankenberge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl