Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 7 t/m zaterdag 8 december 2007    Evangelie van 2007-12-07
 titelKerstevent Wandeltheater
beschrijvingHet sfeervolle Kerstevent wandeltheater in de omgeving van Voorthuizen wordt dit jaar op vrijdag 7 en zaterdag 8 december gehouden. Deze tocht dwars door het bos brengt u als bezoeker terug naar het jaar nul. U wordt ontvangen in een sfeervolle herberg en wandelt samen met een authentiek geklede gids door de tijd. Door middel van dans, drama en muziek vertellen zo’n 120 spelers samen het verhaal van Kerst. Het is voor de derde keer dat Discovery, onderdeel van stichting Agapè, dit evenement samen met stichting Opwekking organiseert.

Op creatieve wijze wordt het publiek meegenomen in het levensverhaal van Jezus. De verschillende scènes van het wandeltheater creëren een sfeer van mysterie, spanning en verwachting. Op de heidevelden treft u herders met hun schaapskudden. Ook kunt u bedelaars, kooplui en zelfs melaatsen tegenkomen, maar pas op voor struikrovers. Van verre klinkt het aanzwellende geluid van djembees en angstig geschreeuw...wat zou daar gebeuren? Op deze manier maken bezoekers op een verrassende manier kennis met het verhaal van Kerst. De organisatie wil bezoekers vooral uitdagen om familieleden, vrienden, kennissen en buren mee te nemen die God (nog) niet kennen.

Herberg

De voorstelling duurt zo'n tweeëneenhalf uur en bestaat uit zes scènes waarbij gebruik wordt gemaakt van dans, drama, muziek, zang en andere creatieve uitingen. Halverwege de route kunnen wandelaars even bijkomen en luisteren naar sfeervolle Hebreeuwse muziek. Aan het eind van de wandeling zijn er diverse hapjes, warme chocomel en glühwijn in de herberg. Deze verrassende theatervoorstelling wordt uitgevoerd door zo'n 120 spelers. Nog eens 150 vrijwilligers zijn betrokken bij de organisatie van het Kerstevent.

Creatieve vrijwilligers gezocht

Om dit Kerstevent tot een succes te maken is de organisatie op zoek naar muzikanten, dramagroepen en dansers. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor het opbouwen en afbreken van alle decors. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij projectleider Gerrit van Wijngaarden, e-mail Gerritvw@discovery.nl , telefoonnummer 0342-474738.

Informatie

Het Kerstevent Wandeltheater is echt een gezinsuitje. Maar gezien de soms heftige scènes is het theater minder geschikt voor al te jonge kinderen. Helaas is de wandelroute ook niet begaanbaar voor rolstoelgebruikers.

Vanaf 15 oktober is het mogelijk om kaarten te reserveren via de speciale servicelijn 0341-353565 of via de VVV in Putten en Barneveld. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 12,50 euro. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar 7,50 euro. Een gezinskaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 35 euro en voor elk volgend kind 5 euro. Kijk voor meer informatie op zie info.

infowww.kerstevent.info
(0342) 474738.
locatieOnbekend
plaatsVoorthuizen (Gelderland)
postcode37
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl