Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervrijdag 12 t/m zondag 14 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-12
 titelPre-Sydney leiderschapstraining 1
beschrijvingEen leiderschapstraining voor jongerenwerkers!

Zet jij je in voor de jonge, levende Kerk in Nederland? Bijvoorbeeld als (deelgroep) leider van een jongerengroep, beweging, platform of andere activiteit binnen het katholieke jongerenwerk? Of wil je dat gaan doen?

Dan heeft ”Duc in Altum” in samenwerking met xpand nu het perfecte aanbod voor jou: de Pre-Sydney Leiderschapstraining! Tijdens 3 trainingsweekenden word je toegerust in je vaardigheden als leider en verdiep je samen met anderen je geloof. Want voor goed en effectief christelijk leiderschap heb je, naast talent, ook geestelijke groei en een stukje professionele vorming nodig!

Sydney 2008
De training maakt deel uit van het voorbereidingstraject voor Sydney 2008. Ben jij van plan je in te zetten voor de organisatie van de komende Wereldjongerendagen (WJD), dan is deze Leiderschapstraining dus helemaal een must! Een goede voorbereiding voor jou als (deelgroep)leider is immers belangrijk: niet alleen nu, maar ook daarna om trekker te zijn in de jonge kerk in Nederland. Kortom: ACTIV8, zoals de slogan van de WJD zegt: kom in actie!

Hoe ziet de training eruit:

Wat ga je leren?
De training is verdeeld over drie weekenden die één geheel vormen. Tijdens ieder weekend komt een specifiek thema aan bod:

I - Mijn plek in het jeugdwerk
- Krijg meer inzicht in je eigen talenten, sterkten en waarden.
- Ontdek wat Gods perspectief is voor jou.
- Ontwikkel visie op jouw plek in kerk en samenleving.
- Stel een realistisch actieplan op voor het groeien in je visie.

II - Groeien in leiderschap
III - Omgaan met groepsprocessen en teambuilding

Voorafgaand aan elk weekend dien je enkele huiswerkopdrachten voor te bereiden. Het programma tijdens het weekend zal bestaan uit:
- Inleidingen op de thema’s
- Oefeningen gericht op vertaling naar de praktijk
- Een individueel gesprek met je persoonlijke coach
- Momenten van gebed en bezinning

De overige 2 trainingsweekenden zijn op:

30 november (18.00 uur) t/m 1 december (21.00 uur) 2007
15 februari (18.00 uur) t/m 17 februari (16.00 uur) 2008

Voor wie?
Het programma is gericht op deelnemers vanaf 17 jaar. Voorwaarde is dat je je wilt toewijden aan het:
- actief volgen van de gehele training van 3 weekenden,
- serieus uitwerken van de huiswerkopdrachten,
- je inzetten voor het bereiken van je persoonlijke leerdoelen met behulp van de coach.
Verder moet je actief zijn binnen de organisatie van de WJD of ander katholiek jongerenwerk, of de bereidheid hebben je in te gaan zetten.

Door wie?
De training wordt geleid door Harm Ruiter van Jong Katholiek in samenwerking met een team van xpand trainers onder leiding van Jeroen Mom. Daarnaast zal een groot aantal coaches de persoonlijke begeleiding van de deelnemers op zich nemen. Het maximale aantal deelnemers voor de training bedraagt 80.

Kosten?
De kosten van de training bedragen

infowww.ducinaltum.net
(070)3653313
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl