Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 17 augustus 2007    Evangelie van 2007-08-17
 titelDebat ”scheiding tussen kerk en staat”
beschrijvingHaagse gasten: André Rouvoet, Boris van der Ham, Arie Slob en Sander de Rouwe.
Debat scheiding kerk en staat op Xnoizz Flevo Festival 2007

Op vrijdag 17 augustus gaan Boris van der Ham (D66) en Arie Slob (ChristenUnie) het debat ‘Bemoei je er niet mee!’ aan, over de scheiding tussen kerk en staat op het Xnoizz Flevo Festival. Dit jongerenfestival wordt gehouden van 16 tot en met 19 augustus op Landgoed ‘Velder’ in Liempde (NB). De discussie vindt plaats in programmatent CityHall waar diverse maatschappelijke onderwerpen aan de orde komen. In het debat zal het gaan over de vraag: Wat heeft de overheid met religie te maken: niets of alles? Mag de overheid zich bemoeien met de kerk of niet?

Het Xnoizz Flevo Festival heeft dit jaar nog meer gasten uit Den Haag. Zo zal het jonge Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) vertellen over het leven als jong-kamerlid. Minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet, bezoekt het festival op zaterdag. Om 17.00 uur krijgen de festivaljongeren de tijd om hem vragen te stellen over zijn werk.

Het Xnoizz Flevo Festival wordt jaarlijks in augustus gehouden en trekt ruim 8000 bezoekers. Het festival biedt jongeren een breed programma aan met muziek uit binnen- en buitenland, lectures, cabaret, theater, kunst, sport en workshops. De doelstelling van het Xnoizz Flevo Festival is jongeren de gelegenheid te bieden om in een ongedwongen en feestelijke omgeving iets of meer te ontdekken over het christelijk geloof.

Hoofdsponsor van het festival is NBG The Quench. Topsponsors zijn: Compassion, Asaf Music, Xist in Christ en Youth for Christ Nederland. Ook sponsoren Thatcher&Aalderink, Solcon en het CNV het festival.

info
locatieXnoizz Flevo Festival
plaatsLiempde (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl