Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 21 juli 2007    Evangelie van 2007-07-21
 titelConcert in de Domkerk Utrecht
beschrijvingOp 21 juli 15:30 uur zal in de Domkerk te Utrecht een orgelconcert worden gegeven door Arjen Leistra. Het programma omvat voornamelijk composities uit de 19e en de 20e eeuw.

In de jaarlijkse zomerorgelserie in juli en augustus van de Zaterdagmiddagmuziek Domkerk wordt op 21 juli een concert gegeven door Arjen Leistra.
Het programma begint met Praeludium en Fuga e-klein BWV 548 van Johann Sebastian Bach gevolgd door twee delen uit de ‘Studien für den Pedalflügel’ op. 56 van Robert Schumann. Van César Franck speelt Arjen Leistra ‘Prière en daarna een deel uit ‘Sonntagmusik’ van Petr Eben.
Het concert wordt besloten met ‘Jesu meine Freude’ (uit op. 67) van Max Reger en ‘Sinfonischer Choral “Jesu meine Freude”’, op. 87,2 van Sidfrid Karg-Elert.

Arjen Leistra (1973)
Arjen Leistra is sinds 1996 cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen, waar hij tevens werkzaam is als orgeldocent.
Arjen Leistra geeft orgelconcerten in het hele land. Hij is verder actief als begeleider van diverse koren op orgel en piano, als continuo-speler (op eigen kistorgel) en als componist.

Domkerk in Utrecht, aanvang 15.30 uur. Toegang gratis, na afloop bijdrage naar draagkracht, gemiddeld 5 euro per bezoeker.

info(030) 2310403
www.zaterdagmiddagmuziek.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl