Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 5 september 2007    Evangelie van 2007-09-05
 titelFranciscaanse midweekdag
beschrijvingHet Zonnelied: inspiratie voor een
‘onttoverde wereld’

Tijdens deze derde Franciscaanse midweekdag wordt het Zonnelied behandeld. Deze lofzang heeft 8 eeuwen later nog niets aan originaliteit ingeboet. Tekstanalyse leert ons deze hymne situeren in het leven van Franciscus.
Vergelijking met andere documenten uit de literatuur onthult ons de diepere betekenis. Wij herkennen ook de spanning tussen ecologie en economie die wereldwijd zo actueel is. Meditatief ontdekken wij de geloofsdimensie van het omgaan met de schepping in eigen leven.

Inleider
Mark Brusselaers o.f.m. conv. (Halle) studeerde geschiedenis en sociale wetenschappen aan de KUL, doceerde ca. 30 jaar in het hoger niet-universitair onderwijs. Hij spreekt en schrijft reeds jaren over franciscaanse thema’s en is auteur van o.m. ‘Franciscus in de filatelie’.

Praktisch
Begin: 10u (onthaal vanaf 9u30). Einde 17u00.
Deelname in de onkosten: 30 euro (inclusief documentatie, honorarium, middagmaal, koffiepauzes).

Voor informatie en inschrijving contacteer Ivonne Jansen, zie info.

info011/221233
Herkenrode.abdij.bezinningscentrum@skynet.be
herkenrode-abdij-bezinningscentrum.skynetblogs.be
locatieAbdij Herkenrode
plaatsHerkenrode (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl