Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 30 september 2007    Evangelie van 2007-09-30
 titelSamen op pad
beschrijvingWil je samen kerk zijn met mensen met een verstandelijke beperking?
Het landelijk platform ‘Samen geloven? Gewoon doen!’ organiseert werkdagen boordevol ideeën over en voorbeelden van hoe mensen met en zonder verstandelijke beperking samen kunnen geloven.

De regionale werkdag is bestemd voor gemeente- en parochieleden met en zonder verstandelijke beperking, predikanten en pastores, ambtsdragers, vrijwilligers en andere belangstellenden. In 2007 worden regiodagen georganiseerd in Midden Nederland en Zuid West Nederland. In 2008 komen de andere regio’s aan bod.

Midden Nederland: zondag 30 september 2007 van 10.30 tot 15.30 uur in het Kerkelijk Centrum De Clomp in Zeist-West
Zuid West Nederland: zaterdag 3 november van 13.00 tot 16.30 uur in het Kerkelijk Centrum De Baai in Etten-Leur.

‘Samen op pad’ begint met samen vieren! Tijdens een viertal workshops wordt informatie gegeven over samen kerk zijn in Catechese, Liturgie, Pastoraat en Gemeente- en Parochie opbouw. Een markt vol ideeën en mogelijkheden brengt positieve ervaringen uit de praktijk in beeld. Tijdens elke werkdag worden aanbevelingen opgesteld over de deelname van mensen met een verstandelijke beperking in de kerk. Deze aanbevelingen worden na de laatste regiodag in 2008 aan de kerken aangeboden.

De regionale werkdag is een initiatief van het landelijk oecumenisch platform ‘Samen geloven? Gewoon doen!’. Het platform werkt vanuit de visie dat binnen een christelijke gemeenschap, ieder mens welkom is. Een christelijke gemeenschap sluit mensen in, niet buiten. ‘Samen geloven? Gewoon doen!’ wil lokale geloofsgemeenschappen die zich herkennen in deze visie, ondersteunen bij het vormgeven van een ‘inclusieve’ geloofsgemeenschap.

infowww.sggd.nl
sggd@sggd.nl .
locatieKerkelijk Centrum de Clomp
plaatsZeist West (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl