Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf zaterdag 1 september 2007    Evangelie van 2007-09-01
 titelBeklimming toren St. Christoffel
beschrijvingElke eerste zaterdag van de zomermaanden is het mogelijk om de toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond te beklimmen. Dit seizoen dus nog op zaterdagen 7 juli, 4 augustus, 1 september en 6 oktober. Bezoekers kunnen dan om 15.00 uur of om 16.00 uur hun klim over de 267 traptreden wagen. Met een bijzonder uitzicht over Midden-Limburg als beloning. Voor groepen is het ook mogelijk om op andere data op afspraak de toren te beklimmen.

De beklimming van de circa 80 meter hoge toren duurt (heen en terug) in totaal zo’n 45 minuten. In die tijd komt de bezoeker onder meer bij de vijf majestueuze klokken van de kathedraal waarvan de oudste uit 1892 dateert en 4.612 kilo weegt. Op een hoogte van zo’n 75 meter bevindt zich de zogeheten omgang. In de open lucht kan hier als het ware rondom de torenspits gelopen worden waarbij van een wijds uitzicht over Roermond en Midden-Limburg genoten kan worden. Ook kan de bezoeker het Christoffelbeeld zien dat de torenspits siert, 3.60 meter hoog is en voorzien is van een laag 22 karaats bladgoud.

De beklimming gebeurt groepsgewijs onder begeleiding. Kinderen onder 7 jaar hebben geen toegang en kinderen tot 16 jaar alleen wanneer zij een volwassene meenemen. Mindervaliden wordt afgeraden om mee naar boven te gaan. De beklimming geschiedt op eigen risico. Entree: € 2,-; kinderen van 7 tot 12 jaar betalen € 1,- en groepen vanaf 10 personen € 1,50 per persoon. De opbrengst is onder meer voor de overige renovatiefasen van de kathedraal én voor het jongerenwerk in de parochie.

Voor meer informatie over de torenbeklimming of voor een groepsafspraak op een andere datum kan contact opgenomen worden met telefoonnummer (0475) 691631. Overigens is de kerk zelf tot en met 1 november dagelijks te bezoeken tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

info(0475) 691631
locatieSint Christoffel Kathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl