Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 6 t/m zondag 9 september 2007    Evangelie van 2007-09-06
 titelGeschiedenis katholieke kerk in China
beschrijvingVan 6 tot 9 september organiseert het Ferdinand Verbiestinstituut KU Leuven haar 9de internationaal symposium over de geschiedenis van de katholieke Kerk in China. Centraal staan deze keer de 18de eeuwse missionarissen uit de Franco-Belgische jezuiïetenprovincie zoals Antoine Thomas en Francois Noël. Hoewel zij een belangrijke rol speelden in de missiegeschiedenis van China, werd hun rol tot nu toe onderbelicht.

Ook het thema van het vorige symposium wordt verder uitgediept: de studie over de Chinese medewerkers die onontbeerlijk waren voor de uitbouw van het christendom.

Naast deze centrale thema’s komen ook meer algemene lezingen aan bod over de geschiedenis van de katholieke Kerk in China.

Tijdens de openingsavond op 6 september in de Universiteitshal aan de Naamsestraat in Leuven wordt ook het 25-jarig bestaan van het Verbiest Instituut gevierd.

info Sara.Lievens@fvi.kuleuven.be
locatieUniversiteitshal, Naamsestraat
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl