Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 8 juli 2007    Evangelie van 2007-07-08
 titelAdolphineviering in Ossendrecht
beschrijvingDe feestdag van de Ossendrechtse heilige Zr. Marie Adolphine, wordt dit jaar in Ossendrecht gevierd op zondag 8 juli.

Het is verheugend dat er met de jaren steeds meer belangstelling blijkt te komen voor het feest van deze zuster martelares.
Ook van buiten de gemeente Woensdrecht komen mensen om dit feest te vieren. Bekende gasten zijn de medezusters van de heilige Zr. Mr. Adolphine uit Gooreind (B) en Tilburg.

’s Ochtends vroeg om 6.30 uur beginnen de vrijwilligers van de Ossendrechtse geloofsgemeenschap al met het versieren van de Gertrudiskerk, het dorp zelf en de Adolphinekapel. Het programma dat door de meeste pelgrims helemaal wordt gevolgd begint met:

1. De Stille Tocht.

Vertrek om 09.00 uur vanaf de Adolphinekapel naar de Berghoeve, waar kort wordt stilgestaan bij het leven van de heilige.
Na het zingen van haar lied vervolgen we onze weg langs de Trambaan naar de Gertrudiskerk.

2. Processie door het dorp.

Om 10.00 uur trekt de processie vanaf de Gertrudiskerk, met Harmonie De Hoop voorop, door de dorpskern. De route die hierbij gevolgd wordt is: Dorpsstraat, Markt, O.L.Vr. ter Duinenlaan, Kon. Wilhelminastraat, Zr. Mr. Adolphinestraat (langs de kapel), de Brouwerij en via de Kerkstraat terug naar de Gertrudiskerk.
Wij hopen dat de bewoners langs de processieroute onze heilige dorpsgenote willen eren met het uitsteken van de vlag! Bij voorbaat dank.

3. Plechtige viering van de H. Eucharistie.

Om 10.30 uur in de Gertrudiskerk met als voorganger pastor Hans de Kort. Het Dameskoor van Sint Gertrudis verzorgt de zang en Harmonie De Hoop, opgericht toen Kaatje Dierkx nauwelijks 8 jaar was, staat in voor enige muzikale omlijsting ter ere van de Heilige Zr. Mr. Adolphine.
Dit jaar zal de landelijk bekende schrijfster Carolijn Visser uit Amsterdam tijdens deze viering haar ervaringen vertellen, die ze vorig jaar in China heeft opgedaan op de plaats waar de heilige Zr. Mr. Adolphine heeft gewoond en is gemarteld. Enkele foto’s die door haar op die plaatsen gemaakt zijn, zullen in de kerk worden getoond.

info
locatieGertrudiskerk
plaatsOssendrecht (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl